Košická kapela No Name sa po menšej pauze opäť venovala práci naplno, vďaka čomu sa v minulom roku vrátila na výslnie slovenskej i českej popovej scény. S rovnakým nasadením a množstvom plánov sa pre Timkovcov začína aj rok 2009.

"Velmi hektický. Hneď v úvode roka sme mesiac strávili natáčaním nášho zatiaľ posledného radového albumu - 'V rovnováhe'. Bolo to čarovné natáčanie blízko Prahy. Neskôr nás sprevádzalo promo obdobie k tomuto albumu, ktoré vyvrcholilo krstením v Prahe, v Bratislave a v Košiciach. Letné festivaly sme zjazdili asi všetky :) No a v polovici augusta sme začali s prípravou turné 2008 k nášmu desaťročnému výročiu existencie v profi brandži. Turné od 8. októbra až do 27. novembra, od Michaloviec až po Plzeň..." zhodnotil rok 2008 z profesionálneho hľadiska spevák Igor Timko.

A čo kapelu v roku 2008 najviac potešilo? "Určite sme spokojní s tým, ako dopadlo naše už štvrté veľké turné, ďalej z tých potešujúcich vecí je bronzový Slávik doma a zlatý Slávik v ČR. No a zo súkromného života ma potešilo narodenie dcéry Ivanky," prezradil šťastný otecko.

No Name má aj na rok 2009 prichystaných niekoľko noviniek: "Chceme toho urobiť veľa. Chystáme "bestofku" na jeseň + veľa koncertov + pripravujeme pár koncertov na november 2009. Od jedného z najpočuvanejších rádií na Slovensku sme dostali ponuku odohrať špeciálny koncert vo forme "menej rachotu"... plánov je veľa, času málo."

Čo priniesol rok 2008 a aké plány do Nového roka majú ďalší slovenskí interpreti, si môžete prečítať TU.

Foto: Magdaléna Vinterová - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: No Name