Populárna írska štvorica sa rozhodne na nezáujem sťažovať nemôže. 18. februára dostane za svoju tvorbu a pôsobenie na scéne prestížne ocenenie Brit Awards – za významný prínos v oblasti hudby. Na tomto podujatí odohrá U2 aj svoje živé vystúpenie. Okrem nich sa divákom predvedie aj polozabudnutá britská synthpopová kapela Pet Shop Boys.

Frontman U2 Bono má okrem skladania pesničiek , spievania a podporovania kampane proti AIDS v repertoári ďalšiu aktivitu. V sobotu uverejnil americký denník New York Times jeho stĺpček. Volá sa 'Predsedove poznámky' ('Notes From the Chairman'). Podľa dostupných informácií síce Bono nebude prispievať pravidelne, nemá však ísť o ojedinelý príspevok do renomovaného periodika.

Írski U2 majú na konte milióny predaných nosičov a aktuálne pracujú na vydaní svojho dvanásteho štúdiového albumu. 'No Line On The Horizon' by sa mal objaviť na pultoch európskych predajní 2. marca. Záverečnou pesničkou má byť skladba 'Cedars of Lebanon'. Bono sa v klipe k nej zhosťuje úlohy vojnového korešpondenta. Písanie pre New York Times s tým však vraj nemá nič spoločné...

Hudobne sa U2 okrem iného nechali na pripravovanom albume inšpirovať aj legendárnymi Led Zeppelin či The White Stripes. V rozhovore pre magazín Rolling Stone to potvrdil gitarista U2, David Evans alias The Edge. Priznal, že jeho štýl výrazne ovplyvnili Jack White a Jimmy Page, s ktorými pracoval pri natáčaní dokumentu It Might Get Loud o histórii elektrickej gitary. "Bol som fascinovaný jednoduchosťou, s akou Jimmy hral tie riffy, a to isté platí aj o Jackovi," povedal Edge.

Text: Peter Lehotský
Foto: U2.com

Súvisiaci interpreti: U2