"Myslíme si, že náš nový album je kvalitný," vyznal sa z pocitov z pripravovanej novinky 'Sounds of the Universe' klávesák Andy Fletcher. Blíži sa tridsiate výročie vzniku kultovej synth-rockovej skupiny Depeche Mode a aj v tejto súvislosti sa hovorí o aktuálnom titule, ktorý by sa mal na trhu objaviť už 21. apríla.

Do distribúcie sa má dostať aj "de luxe" verzia albumu s extra bonusmi. Štandardná verzia bude kolekciou 13 skladieb, kapela však zatiaľ potvrdila len desať názvov a žiadna z piesní doposiaľ nebola zverejnená.

Už teraz je však jasné, že prvým singlom bude skladba 'Wrong' - v rádiách by sa mala objaviť koncom februára a na oficiálnom nosiči vyjde začiatkom marca. Videoklip k singlu vznikal v decembri minulého roka pod taktovkou režiséra Patricka Daughtersa, ktorý má na konte videá pre Muse, Feist, Miku, Kings of Leon, či Yeah Yeah Yeahs.

Začiatkom mája skupina štartuje svoje svetové turné po štadiónoch, kde nový album predstaví aj naživo. Začína v izraelskom Tel Avive a koncom leta prebrázdi Spojené štáty. Medzitým sa zastaví aj v Bratislave. Svojich slovenských priaznivcov poteší koncertom na Interi 22. júna.

Text: Peter Lehotský
Foto: DepecheMode.com

Súvisiaci interpreti: Depeche Mode