Dvanásty štúdiový album britskej hudobnej legendy s názvom 'Sounds Of The Universe' sa na trhu objaví 20. apríla. Kapela tento týždeň zverejnila zoznam skladieb, ktoré sa na ňom objavia. Poznáme už aj meno prvého singla - 'Wrong' vyjde dva týždne pred samotným albumom.

Andy Fletcher o pilotnom singli albumu pre Billboard.com povedal, že ide o "protijed proti žuvačkovému popu". Na albume sa ďalej objaví skladba s "Bo Diddley beatom" - 'Hole to Feed', ale aj balada 'Jezebel', v ktorej spieva Martin Gore. Ten je tradične hlavným skladateľom piesní na albume a podľa Fletchera bola jeho tvorivá fáza tentokrát neobvykle plodná.

"Martin bežne nepíše skladby v štúdiu. Väčšinou písal songy počas prestávok medzi ostatnými aktivitami, ale teraz strávil celý rok skladaním. Bolo to úžasné, naozaj. Každý mesiac mi volal a hovoril: Mám novú skladbu!" prezradil klávesák Depeche Mode.

O produkciu albumu sa postaral Ben Hillier, s ktorým Depeche Mode spolupracovali už pri predchádzajúcom albume 'Playing The Angel'.

Zoznam skladieb na albume 'Sounds Of The Universe':

'In Chains'
'Hole To Feed'
'Wrong'
'Fragile Tension'
'Little Soul'
'In Sympathy'
'Peace'
'Come Back'
'Spacewalker'
'Perfect'
'Miles Away'/'The Truth Is'
'Jezebel'
'Corrupt'

Po vydaní albumu sa Depeche Mode vyberú na Tour of The Universe 2009, počas ktorého sa 22. júna predstavia aj v Bratislave.

Zdroj: Depechemode.com, Billboard.com, Nme.com

Súvisiaci interpreti: Depeche Mode