Trojica slovenských alternatívnych kapiel - Tučnolist, Švepes a Atraktívne Kamašle - pripravila na nadchádzajúce týždne sériu spoločných koncertov. Tour De Bar_FM bude pozostávať zo sedemnástich zastávok. Ochutnajte spolu s nami dravú a veselú hudbu spomínaných protagonistov...

Bratislavsko-banskobystrická formácia Tučnolist, ktorú sme vám kedysi predstavili aj prostredníctvom projektu Hudobné úlety, hrá priamočiaru hudbu. Jej členovia jej dávajú nálepku "post-pop-beat". Rovnako sa volá aj skladba, ku ktorej natočili svoj aktuálny videoklip.


Tučnolist - 'Post-Pop-Beat' (2008)

Švepes patrí k ďalšiemu úkazu slovenskej hudobnej scény a určite si zaslúži minimálne rovnakú pozornosť ako Tučnolist. Partia hudobníkov z okolia Ružomberka vznikla v roku 2001 pod názvom Švepes alebo ryba. Časom prešla zostava i názov zmenami. Zmes crunchy funk'n'rollu - ako svoj štýl Hlavo (gitara, spev), Kubro (basgitara), Momo (bicie) a Rezon (gitara) volajú - nie je nič iné ako dravá a veselá muzika, ktorá zaujme rovnako priaznivcov Hexu i Red Hot Chilli Peppers.

Z ostatného materiálu, ktorý chlapci priniesli zo štúdia, vznikol krátky dokument s pesničkou 'Sneh'. Možno sa časom dočkáme plnohodnotného klipu k jednoznačnej hitovke 'Krátka karimatka (nie je moja kamarátka)'.


Švepes - 'Sneh' (2008)

No a do tretice si povedzme niečo o Atraktívnych Kamašliach. Kvinteto Milany (spevy, gitary), Vlady (gitary), Rady (basgitara), Jany (klávesy, vokály) a Martiny (bicie) je opradené záhadami. Podľa dostupných informácií je v ich prípade dešifrujúcim prvkom slovo "Sásová". Každý si môže o tom myslieť svoje, pravdou však ostáva skutočnosť, že ich "britký pop" znie naozaj zaujímavo a určite dokáže dostať do varu divákov na ktoromkoľvek koncerte.

Kapela existuje štvrtý rok a môže sa pochváliť aj dvoma viac ako slušnými piesňami v podobe singla. 'MDŽ' i 'Kombajny' sa síce ako názvy pre hity na prvý pohľad nehodia - v tomto prípade to však neplatí. Videoklip síce zatiaľ nemajú, ale ich kvality môžete posúdiť či už počúvajúc doma alebo na jednom z koncertov Tour De Bar_FM.

12. február - Košice, Veritas
13. február - Michalovce, Enjoy it
14. február - Prešov, Wave
15. február - Stará Ľubovňa, Dom na rohu
19. február - Kežmarok, Ponorka
20. február - Prievidza, Diwadlo
21. február - Brezno, Bombura
27. február - Nitra, Naozzay
28. február - Trenčín, Lúč
12. marec - Žilina, Smerr pub
13. marec - Kysucké Nové mesto, Mamutko
26. marec - Trnava, Art klub
27. marec - Martin, Kocka
28. marec - Púchov, Queens pub
2. apríl - Bratislava, Elam klub
3. apríl - Ružomberok, Relax
4. apríl - Banská Bystrica, Červený rak

Text: Peter Lehotský
Foto: archív

Súvisiaci interpreti: Švepes, Tučnolist