Už dnes večer sa budú vo Veľkom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu po prvýkrát odovzdávať hudobné ceny Radio_Head Awards. Okrem toho, že sa dozvieme víťaza v hlasovaní poslucháčov Rádia_FM, bude udelená aj cena hudobných redaktorov partnerských médií. Navyše budeme svedkami desiatky hudobných vystúpení, v rámci ktorých uvidíme britskú kapelu Magpie a niektoré prekvapujúce spojenia domácich hudobníkov - raperi z H16 si zahrajú s rockovými Talkshow a skromnú indie-rockovú zostavu YouCoco obohatia členovia zostavy Billy Barman. Špeciálnych hostí si na pódium pozvú aj Longital, Čisté tvary, či Foolk.

Od prvého januára do prvého februára poslucháči Rádia_FM vyberali v sms hlasovaní najlepší slovenský album za rok 2008. Do finále postúpili projektov Noisecut (Slnko Records), Čisté Tvary (Wagon Records), Karol Mikloš (Deadred/Starcastic), Amphibios (Duna) a Longital (Slnko Records), ktorí sa so svojimi minuloročnými albumami uchádzajú o premiérovo udeľovanú "rádiohlavu". Svoju cenu udelia aj hudobní redaktori partnerských médií - v troch kolách vyberali ten najlepší album od pätice interpretov: Karol Mikloš (Deadred/Starcastic), Noisecut (Slnko Records), Modré Hory (Slnko Records), Ján Boleslav Kladivo (Slnko Records) a Vec (EMI/Monitor).

Víťazov spoznáme dnes (6.2.) večer počas slávnostného eventu z Veľkého koncertného štúdia SRo. Moderovať bude dvojica Baláž a Hubinák, zákulisím bude sprevádzať Ego_FM. Počas slávnostného večera, ktorý si poslucháči budú môcť vypočuť aj naživo z éteru Rádia_FM, zahrajú víťazi ankety Rádia_FM o najlepší album roka 2007 (hoci bez zisku hmatateľnej ceny) Lavagance, finalisti aktuálneho ročníka Noisecut, Čisté Tvary a Longital a ďalší.

Kompletný lineup vystúpení na Radio_Head Awards 2008:

Lavagance
Držitelia titulu o najlepší slovenský album za 'Orthodox Experience' podľa poslucháčov Rádia_FM za rok 2007.

Čisté Tvary & Erich Boboš Procházka
Martinská štvorica, ktorá ma na konte dva albumy a spoluprácu s Oskarom Rózsom, vystúpi s Erichom Bobošom Procházkom, špičkovým hráčom na ústnu harmoniku.

The Uniques
Trojica muzikantov, ktorá ma za sebou viac personálnych zmien, účinkovanie v programe Českej televízie Ladí Neladí, či vystúpenie na festivale Pohoda. Patria medzi najvýraznejšie objavy Rádia_FM.

Billy Barman & Youcoco
Kapela, ktorej príbeh je tajuplnejší ako seriál Lost a dve dievčatá z okolia Trenčína... Milly a Vanilly spolu Riou a Radkou predvedú nezabudnuteľnú show.

Foolk & Lyrik H & DJ Lixx
To, čo môže vzniknúť spojením elektronického Foolk, rapera zo skupiny Modré Hory Lyrika, a skrečujúceho drum&bassového DJa Lixxa uvidíte už dnes na udeľovaní cien RHA 2008.

Talkshow & H16
Štyria mladí hudobníci žijúci v Bratislave, pochádzajúci z Prievidze a hrajúci rock'n'roll, si naživo vyskúšajú spoluprácu s pravými petržalskými hip-hopermi z H16.

Noisecut
Bratislavská formácia, ktorá má na konte už tri albumy a jej silnou stránkou sú hlavne živé vystúpenia. Charakteristickí sú pre svoje spojenie elektroniky a rocku so silným vokálom speváčky Bet-Maj Sepje.

The Swan Bride
Štvorica žilinských hudobníkov, ktorá má zatiaľ na konte len jedno EP, ale chystá debutový album, ktorý sa pre poslucháčov Rádia_FM stal tým najočakávanejším za rok 2008. Zdá sa, že tento termín ale nestihli...

Magpie
Skupina pozostávajúca z hudobníkov rôznych krajín si do Bratislavy priletí zahrať priamo z anglického Guildfordu... (www.myspace.com/magpiegroup)

Isobutane & Longital
Spojenie rešpektovanej dvojice Longital a obľúbeného domáceho elektronického producenta Laca Lúčeniča - Martina Krajčíra aka Isobutane.

--
Informácie pre Hudba.sk poskytla Alexandra Štullerová–Koreňová z Oddelenia pre styk s verejnosťou SRo.