Na 51. ročníku Grammy Awards v Los Angeles sa včera večer mala predstaviť aj popová speváčka Rihanna. Tesne pred začiatkom galavečera sa však hviezda ospravedlnila, rovnako aj jej priateľ Chris Brown. Ten sa stal v noci zo soboty na nedeľu účastníkom záhadného dopravného incidentu, pri ktorom zbil svoju spolujazdkyňu. Bola to autorka hitu 'Shut Up and Drive'?

Podľa správ spravodajského portálu EW.com sa incident odohral o pol jednej v noci zo 7. na 8. februára, teda niekoľko hodín pred slávnostným udeľovaním cien Grammy. 20-ročná speváčka bola nominovaná v troch kategóriách a mala v Staples Centre vystúpiť aj naživo s jednou zo svojich skladieb. Jej priateľ, R&B spevák Chris Brown, bol nominovaný na dve ocenenia.

Podrobnosti o udalosti sú nanajvýš záhadné - podľa losangeleskej polície bol Brown vo svojom vozidle so ženou, ktorej identita doposiaľ nebola oficiálne zverejnená. Incident sa stal počas cesty z večierka, ktorý pri príležitosti Grammy Awards usporiadal Clive Davis, jeden z najvyšších predstaviteľov hudobného priemyslu. Dvojica sa v Brownovom aute pri Hancock Parku začala škriepiť a ich hádka vyvrcholila po tom, ako vytočená žena vystúpila z vozidla. Keď polícia dorazila na miesto činu, Chris Brown bol už preč. Ostala tam len žena, ktorú spevák po hádke fyzicky napadol.

S blížiacimi sa Grammy sa na povrch dostávalo čoraz viac detailov o udalostiach z predošlej noci. Polícia začala po Brownovi pátrať v súvislosti s "údajným domácim násilím a incidentom s úmyselným ublížením na zdraví". Podľa vyjadrenia polície mala žena na tvári niekoľko viditeľných rán. V médiách sa však objavili aj rôzne čiastočne opodstatnené dohady - portál Undercover.com.au zverejnil informáciu, že touto ženou bola skutočne Rihanna, ktorá údajne trestný čin nahlásila pod svojím občianskym menom Robyn Fenty. Jej hovorca špekulácie oficiálne nepotvrdil, avšak fanúšikov prostredníctvom médií ubezpečil, že speváčka je v poriadku, a poďakoval im za podporu.

V nedeľu večer (8.2.) o pol siedmej, teda približne v čase začiatku slávnostného udeľovania cien Grammy, sa Chris Brown sám prihlásil na polícii a priznal sa k spáchaniu trestného činu, z ktorého bol obvinený. Po niekoľkohodinovom výsluchu a zaplatení kaucie vo výške 50 tisíc dolárov ho prepustili.

Informácie o tom, že jeho obeťou bola Rihanna, do tejto chvíle neboli oficiálne potvrdené/vyvrátené ani políciou, ani hovorcami speváčky a jej vydavateľstva. Je však dosť pravdepodobné, že na večierku Clivea Davisa bol tento prominentný párik spolu...

Zdroj: Nme.com, Undercover.com.au, Billboard.com

Súvisiaci interpreti: Chris Brown, Rihanna