Na blížiacich sa koncertoch fínskej rockovej kapely The Rasmus v Bratislave (19.2.) a v Prahe (20.2.) mala ako predskokanka vystúpiť estónska speváčka Kerli. Jej manažment sa však rozhodol zrušiť jej účasť na celom turné so slávnou severskou kapelou - vraj kvôli neodkladnému nahrávaniu jej druhého albumu. Namiesto nej sa ako predkapela predstaví nádejná česká kapela Airfare. Vstupenky na bratislavský koncert The Rasmus a Airfare môžete získať v našej súťaži.

Nominácia na Objav roka 2007 hudobných cien TV Óčko a koncert pred takmer vypredanou Sazka Arénou, to sú len čerešničky na torte menom Airfare. Frontmanom skupiny je mladý český skladateľ Thomas J. Lichtag, ktorý spoločne so svojimi českými vrstovníkmi vytvoril jedinečný celok, ktorý nikoho nenechá chladným.

Tvorba kapely s jednoznačným rock'n'rollovým driveom je ovplyvnená mnohými hudobníkmi ako sú Iggy Pop, Lou Reed alebo skupina The Strokes. Airfare sú jednou z mála českých kapiel, ktoré majú potenciál preraziť so svojou tvorbou aj za hranice a koncerty s The Rasmus budú ďalšou veľkou šancou strhnúť na seba pozornosť širokej verejnosti.

Koncert The Rasmus a Airfare sa uskutoční 19. februára v Bratislave (v rámci festivalu Nordfest) v DK Dúbravka a 20. februára v Prahe v športovej hale Folimanka, kam sa pre veľký záujem presunul z Lucerna Music Baru.

Vstupenky na oba koncerty sú dostupné vo všetkých bežných predpredajoch. Voľné vstupy na bratislavský koncert môžete získať aj v našej súťaži.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Tomáš Karlík z usporiadateľskej agentúry Obscure Promotion. Viac info nájdete na www.showinfo.cz.

Súvisiaci interpreti: The Rasmus