To sa ešte na Slovensku nestalo! Skupina Inekafe sa môže tešiť z platinového DVD, ktoré ešte vôbec nie je dokončené. Zásluhu na tom majú jej fanúšikovia, ktorí si ho v hojnom počte záväzne objednali takmer dva mesiace pred jeho vydaním.

Inekafe zažíva v posledných týždňoch pozoruhodnú oddanosť svojich fanúšikov. Rozlúčkový koncert z 31. januára v beznádejne vypredanej pražskej Incheba aréne pred takmer 5000 divákmi (reportáž+foto) sa nakrúcal a v týchto dňoch sa dokončuje DVD s názvom 'Live In Praha 2009'. Po dohode s vydavateľstvom ponúkla skupina svojím fanúšikom možnosť objednať si ho v predstihu a za polovičnú cenu prostredníctvom svojej internetovej stránky.

Za necelý týždeň si takto fanúšikovia zo Slovenska aj z Českej republiky predobjednali už viac ako 1 000 ks, čo mu zaručuje ocenenie platinové DVD v momente, kedy ešte nie je ani dokončené.

Obchodný riaditeľ Forza Music Juraj Čurný neskrýval veľké prekvapenie: "Na vlastné oči som videl, akú rozsiahlu, skvelú a oddanú fanúšikovskú základňu má Inekafe, keď na mojom počítači pribúdali online objednávky. Len za jediný deň (10.2.) sme zaregistrovali objednávky, ktorých hodnota prevyšovala štvrťročný obrat webového forzashopu."

"Je to pre nás dôležitý signál, že stále tu je záujem o slovenskú hudbu a že čoraz väčší význam bude mať priama internetová komunikácia s fanúšikmi resp. zákazníkmi. Navyše je to výhodné pre všetky strany - interpret môže promptne uspokojiť a potešiť svojich fanúšikov, tí získajú výrazný finančný aj logistický bonus, pretože pripravovaný titul dostanú ako prví a pre vydavateľa je výhodou, že môže podstatne lepšie plánovať výrobné a iné náklady na základe záväzného dopytu," myslí si Juraj Čurný.

Líder Inekafe, Vratko Rohoň, dopĺňa: "Fanúšikovia boli pre nás vždy na prvom mieste... Po skončení našej existencie v roku 2006 to boli práve oni, kto nás bombardoval svojimi mailami, aby sme vyšli na pódium. Naše rozlúčkové koncerty v Bratislave a Prahe sa preto uskutočnili len vďaka nim. Rozhodli sme sa preto pražský koncert nahrať na DVD a vyrobiť tak pamiatku pre nich."

"Za najvernejšie jadro svojej fanúšikovskej základne považujeme tých, ktorí sú zaregistrovaní na našej internetovej stránke. Tí potom ako prví majú a vždy budú mať šancu dozvedieť sa novinky súvisiace s kapelou skôr, ako napr. oficiálne tlačové agentúry alebo veľké médiá. S vydavateľstvom sme sa preto dohodli, že pre nich vytvoríme možnosť objednania si tohto DVD za polovičnú cenu. Každý z nich teda bude mať DVD-čko doma už týždeň pred jeho oficiálnym vydaním. Je úplne skvelé takýmto spôsobom komunikovať..." dodáva Vratko.

V týchto dňoch sa materiál z pražského koncertu mixuje a strihá, aby sa vydanie DVD 'Live In Praha 2009' stihlo v predbežne dohodnutom termíne apríl 2009. Okrem koncertu sa fanúšikovia Inekafe môžu tešiť na množstvo zaujímavých bonusov. Až do konca februára je možnosť pre fanúšikov, zaregistrovaných na oficiálnej stránke kapely, objednať si DVD za polovičnú cenu.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Tomáš Brožek z vydavateľstva Forza Music.

Foto: Tomáš Lacika

Súvisiaci interpreti: Inekafe