Prešovská kapela Komajota pôsobí na domácej hudobnej scéne už štvrtý rok. Za toto pomerne krátke obdobie sa jej podarilo raketovým štartom vyletieť na vrchol medzi momentálne najpopulárnejších slovenských interpretov. Svedčí o tom nielen úspešný debutový album 'Časopriestor' či jeho nasledovník 'Bludisko', ale aj cena Objav roka 2007 v ankete Slávik. Po všetkých spomínaných úspechoch prichádza ďalší významný medzník v histórii kapely. Medzník, o ktorom sníva snáď každý interpret. Reč je o prvom samostatnom koncertnom turné, ktoré Komajota absolvuje počas mesiaca marec. Svoje nové skladby z albumu 'Bludisko' i známe hity z debutu predstavia v desiatich slovenských mestách.

Na turné však nepôjdu sami. Ako hosťa si prizvali "slávikovský" Objav roka 2008 - Adama Ďuricu, ktorého fanúšikovia môžu aj poznať z prvej série speváckej súťaže Slovensko hľadá Superstar. Svoje vlastné skladby predstavil na debutovom albume 'Cukor a soľ', ktorý vyšiel v roku 2006. Na koncertoch predstaví väčšinu nových skladieb z pripravovaného albumu, medzi ktorými nebude chýbať ani aktuálny singel 'Bolo tu fajn' či predošlý song 'Bez servítky'.

O tom, prečo práve Adam Ďurica, nám porozprával Stano Čorej: "Chceli sme na turné niekoho, kto by dokázal uviesť koncert iba s gitarou alebo klavírom, z rôznych technických dôvodov, aby to pomaly prešlo do plnohodnotného koncertu. Jednoducho sme chceli niekoho, kto by na pódiu pôsobil zaujímavo a živo. To všetko podľa nás spĺňa Adam Ďurica. Predsa len, objavom roka 2008 nie je
náhodou. Je za tým vždy veľké množstvo práce."

Koncertný program bude pre divákov maximálne zaujímavý. Obaja interpreti sa totiž predstavia v netradičnej podobe. V akej? To nám prezradil Adam Ďurica: "Niečo odohrám sám, niektoré moje skladby zahrá Komajota so mnou, a niektoré skladby skupiny Komajota zase ja odspievam s nimi. Tento nápad sa mi veľmi zapáčil, tým pádom už nebolo nad čím uvažovať a dohodli sme sa na tejto zaujímavej spolupráci."

Termíny koncertov Komajota Tour 2009 + Adam Ďurica:

06.03.2009 piatok - Stará Ľubovňa, Power Club
07.03.2009 sobota - Svidník, Holičstvo
13.03.2009 piatok - Michalovce, Enjoy It Club
20.03.2009 piatok - Košice, Ges Club
21.03.2009 sobota - Poprad, Rock Fabric
22.03.2009 nedeľa - Prešov, DJZ Mala scena
26.03.2009 štvrtok - Žilina, Smerr Pub
27.03.2009 piatok - Partizánske, Infinity Club
28.03.2009 sobota - Prievidza, Piano Club
29.03.2009 nedeľa - Vranov nad Topľou, Dom Kultúry - estrádna sala

Viac informácií nájdete na stránkach www.komajota.sk a www.adamdurica.com.

--
Text: Miroslava Kuracinová
Foto: Myspace.com/komajota, Adamdurica.com

Súvisiaci interpreti: Adam Ďurica, Komajota