Čoraz viac slávnych hudobníkov a spevákov sa stáva aj úspešnými podnikateľmi. Príkladom sú mimohudobné aktivity hip-hopových magnátov ako Jay-Z alebo P Diddy, nehovoriac o tom, že vlastný parfum či módnu značku má už takmer každá popová hviezda.

Justin Timberlake sa najnovšie chystá preraziť s vlastnou značkou tequily, ktorú uvedie na trh v máji.

Po viac ako dvojročnom vývoji (ktovie koľko litrov vypil pri ochutnávkach) predstaví v New Yorku, Los Angeles, Las Vegas a St. Louis začiatkom mája tequilu s názvom 901.

"901 je čas, kedy sa večer už skončil, no noc sa ešte len rozbieha. Je to tiež telefonická predvoľba Memphisu, odkiaľ Justin pochádza," vysvetlil pôvod názvu Timberlakeov hovorca. Dvadsaťosemročný muzikant nie je v podnikateľskej oblasti žiadnym nováčikom. Vo svojom portfóliu má už módnu značku William Rast a hudobný label Tennman, pod ktorý patrí napríklad holandská speváčka Esmée Denters.

Spevák britskej rockovej skupiny Oasis Liam Gallagher rozbieha vlastnú odevnú značku s názvom Pretty Green. Pomenoval ju podľa skladby dnes už neexistujúcej kapely The Jam z roku 1980. "Dôvodom, prečo som ju vytvoril, je fakt, že mám rád oblečenie. Ak sa moja značka niekomu zapáči, budem rád, ak nie, tak nie," uviedol Gallagher v interview na oficiálnej stránke Prettygreen.com.

Aj keď ešte nie je presne známe, ako budú modely značky Pretty Green vyzerať, malo by ísť o klasické úplety, kabáty, bundy, tričká, klobúky, šály a tiež rôzne doplnky.

--
Zdroj: SITA

Súvisiaci interpreti: Justin Timberlake, Oasis