Na nahrávaní trinásteho štúdiového albumu britskej skupiny Duran Duran sa podieľal aj bubeník a skladateľ Nick Hodgson z kapely Kaiser Chiefs. Informovalo o tom internetové vydanie hudobného magazínu New Musical Express.

Štvorica muzikantov bola s Hodgsonom zatvorená v štúdiu v Londýne, kde na ich prácu dohliadal renomovaný producent Mark Ronson. "Zavolal som Nickovi asi pred týždňom a spýtal som sa ho, či by nechcel pracovať s Duran Duran. Nikdy predtým nepísal piesne pre niekoho iného okrem Kaiser Chiefs, no vedel som si jeho nápady z domovskej skupiny predstaviť na nahrávke Duran Duran pred 25 rokmi," povedal Ronson pre NME.com.

Podľa jeho slov nahrali hudobníci spoločne tri piesne, z ktorých dve by sa mali s určitosťou objaviť aj na doposiaľ nepomenovanej trinástej štúdiovke kapely z Birminghamu.

Skupina Duran Duran vznikla v roku 1978. Najväčšiu slávu jej členovia zažili v prvej polovici osemdesiatych rokoch minulého storočia a to zásluhou prvých troch albumov 'Duran Duran' (1981), 'Rio' (1982) a 'Seven and the Ragged Tiger' (1983). V súčasnosti ju tvoria Simon Le Bon (spev), Nick Rhodes (klávesy), John Taylor (basgitara) a Roger Taylor (bicie). Na konte majú dve ocenenia Grammy, obe získali v roku 1983.

--
Zdroj: SITA

Súvisiaci interpreti: Duran Duran, Kaiser Chiefs