Americká hviezda Madonna bude pravdepodobne vychovávať ďalšie malawijské dieťa. Po osvojení si trojročného Davida Bandu, speváčka podnikla kroky k adopcii štvorročného dievčatka.

Matka dievčatka zomrela mesiac po pôrode, jej otec je stále nažive. V súčasnosti sa oň stará jeho babička a strýko, ktorý ho má v pondelok zastupovať pred súdom a podpísať dokumenty povoľujúce Madonne adopciu.

Kráľovná popu sa s dievčatkom po prvý raz stretla pred dvoma rokmi v miestnom centre charitatívnej organizácie Raising Malawi, ktorú Madonna založila spoločne s Michaelom Bergom v roku 2006.

Madonna v súčasnosti vychováva vlastnú dcéru, syna a malawijského chlapca Davida Bandu, ktorý prišiel na svet v septembri 2005, no už týždeň po narodení jeho matka zomrela na AIDS. Speváčka získala v októbri 2006 jeho dočasné opatrovníctvo.

Po 18 mesiacoch od začiatku procesu chlapcovho osvojenia odporučil jeho plnú adopciu sociálny pracovník, ktorý navštívil hviezdu v jej londýnskom dome. Koncom mája minulého roka tak súd v Malawi Madonne adopciu tohto afrického chlapčeka povolil.

--
Zdroj: SITA

Súvisiaci interpreti: Madonna