Ako sme už informovali, od 1. apríla si na oficiálnej stránke kapely Lavagance môžete stiahnuť jej nový album 'Divine Darkness'.

"Avizovaný free download len včera finálne dokončenej nahrávky sa nám podarilo spustiť dnes po polnoci a veríme, že ak si k nej nájdete cestu aj Vy, stane sa pre Vás jedinečným zážitkom," odkazuje kapela v newsletteri, ktorí si mnohí fanúšikovia dnes našli vo svojich mailových schránkach.

Pre stiahnutie albumu 'Divine Darkness' stačí na oficiálnom webe Lavagance.com navštíviť sekciu Download.

Podobne ako predchádzajúci album 'Orthodox Experience' (2007), aj novinku 'Divine Darkness' si môžete zdarma stiahnuť v nízkej, no na ochutnávku vhodnej a počúvateľnej kvalite 128 kbps. Komu to nebude stačiť, ten si môže album zakúpiť prostredníctvom platenej SMS v digitálnom formáte vo vysokej kvalite (320 kbps). Od 15. apríla bude v predaji aj "klasický" CD formát.

Album ponúka v takmer 42 minútach čistého času desať skladieb so spevom Mareka Rakovického v angličtine a tri inštrumentálne tracky. Na albume sa striedajú a spájajú vplyvy post-rocku a new wave osemdesiatych rokov s aktuálnymi trendmi elektronickej tanečnej hudby. Využitie elektroniky je ešte dominantnejšie ako na predchádzajúcom albume tejto "progresívnej gitarovky". Elektronické beaty, efekty a atmosférické plochy dodávajú novej nahrávke špeciálnu príchuť. Či ju kapela dokáže preniesť aj do klubov sa dozvieme už čoskoro. Turné začína o dva týždne - v ten istý deň, ako sa do predaja dostane CD.

Na koncertoch pripravovaného turné určite odznejú aj niektoré staršie skladby - ak ich ešte nepoznáte, nezúfajte. Spolu s novým albumom si na Lavagance.com môžete zdarma stiahnuť aj oba predchádzajúce: 'Orthodox Experience' i debut 'Back to Attraction'.

Miesta, termíny a hostia Lavagance Tour 2009:

15/4 Trnava, Artklub (Talkshow, The Infants)
16/4 Nitra, Nová Pekáreň (Talkshow, The Infants)
17/4 Bojnice, Kongresová sála KC (Talkshow)
18/4 Hruštín, Dom kultúry (Talkshow, 100 °C, SJ Snovo)
23/4 Žilina, Smerr Pub (Talkshow)
25/4 Púchov, Queen's Pub (Talkshow, Good bye Lenin))
29/4 Banská Bystrica, Klub77 (Talkshow, Plastic Swans)
30/4 Brezno, Bombura (Talkshow, Plastic Swans)
01/5 Prešov, Wave Club (Talkshow)
02/5 Svidník, Holičstvo (Talkshow)
06/5 Bratislava, Klub Propaganda / Mladá Garda (Talkshow, The Slots)
07/5 Skalica, Orlovňa (Talkshow, The Slots)
08/5 Trenčín, Piano klub (Talkshow, The Slots, DJ Junior)
13/5 Brno_CZ, Metro Music (The Slots)
14/5 Olomouc_CZ, S klub (The Slots)
15/5 Praha_CZ, Rock Café (The Slots)

--
Text: Patrik Marflák
Foto: Vilo Csino (2), Magdaléna Vinterová - Hudba.sk (3)

Súvisiaci interpreti: Lavagance