Spevák Bystrík má úspešne za sebou prvé tri koncerty svojho unplugged turné, ktoré odštartoval 27. marca v Chate Kosodrevina na Chopku. Pre fanúšikov a fanúšičky si pripravil piesne z oboch albumov - 'Mám, čo som chcel' (2005) a 'Len ty a ja' (2007).

Okrem vlastných piesní ale hráva aj "svoje srdcovky" ako oscarovú 'Falling Slowly' Glena Hansarda a Markéty Irglovej, či 'Wherever You Will Go' americkej skupiny The Calling. Na piatkový koncert vo Vrábľoch ho prišiel podporiť aj Michal Chrenko, ktorý s ním zaspieval 'Knockin' On Heaven's Door' Boba Dylana. Zatiaľ posledný - tretí koncert, odohral v Moravskom Sv. Jáne.

Po takmer dvojtýždňovej prestávke bude turné pokračovať 16. apríla v Trnave. O deň neskôr - 17. apríla zaspieva v Skalici a 18. apríla odohrá prvý z dvoch koncertov v Bratislave. Ten druhý, v Jazz Cafe, je naplánovaný na 24. apríla a šnúru uzavrie 25. apríla v Kremnici. "V Bratislave hrám dvakrát preto, že prvý koncert bude v čajovni na Dlhých dieloch, kde hrávajú pesničkári. Bude to také komornejšie," prezradil Bystrík v rozhovore pre agentúru SITA.

Tretí album, ktorý plánuje nahrávať v lete, bude podľa jeho slov trošku pestrejší ako predchádzajúce dva, no "nebude sa vymykať mojim klasickým pesničkám".

--
Zdroj: SITA

Súvisiaci interpreti: Bystrík