Britská skupina Radiohead vystúpi 23. augusta po prvý raz v Českej republike. O ich koncerte sa potichu hovorí už takmer štvrť roka, teraz to však potvrdili aj organizátori. "Vystúpia pod šírym nebom v areáli Výstaviště v Prahe-Holešoviciach," povedal pre spravodajský portál iDNES.cz Borek Jiřík z usporiadateľskej agentúry Charm Music.

Vstupenky na koncert budú v predaji od 15. apríla a o deň skôr na stránkach fanklubu Radiohead W.A.S.T.E. Ceny majú byť známe na začiatku predpredaja.

Hudobníci Thom Yorke (spev), Phil Selway (bicie), Ed O´Brien (gitara), Jonny Greenwood (klávesy, gitara) a Colin Greenwood (basgitara) sa spojili v roku 1985 na chlapčenskej škole v meste Abingdon v Oxfordshire. Ešte s názvom On a Friday svojimi koncertmi v okolí Oxfordu zaujali zástupcu hudobného priemyslu natoľko, že mohli uzavrieť zmluvu s labelom EMI. Nasledovalo premenovanie na Radiohead podľa skladby Radio Head od kapely Talking Heads.

Britská skupina má na svojom konte zatiaľ sedem albumov. V poradí tretiu štúdiovú platňu 'OK Computer' kritici i laici označujú za prelomové CD 90. rokov 20. storočia.

Zatiaľ posledný album 'In Rainbows' im vyšiel v roku 2007.

Zdroj: SITA

Súvisiaci interpreti: Radiohead