Škótska rocková skupina Franz Ferdinand odmietla ponuku na reklamu pre istý reťazec s rýchlym občerstvením. Mexická spoločnosť chcela použiť ich pieseň z nového albumu 'Tonight: Franz Ferdinand', ale členovia formácie sa podľa slov a vyjadrení lídra Alexa Kapranosa na to absolútne necítili.

Škótska rocková skupina Franz Ferdinand odmietla ponuku na reklamu pre istý reťazec s rýchlym občerstvením.

Mexická spoločnosť chcela použiť ich pieseň z nového albumu 'Tonight: Franz Ferdinand', ale členovia formácie sa podľa slov a vyjadrení lídra Alexa Kapranosa na to absolútne necítili.

"Požiadali nás, či by mohli použiť našu skladbu 'Bite Hard' a myslím, že išlo o to, aby sa ľudia zahryzli do ich pikantnej kukuričnej placky, zatiaľ čo by pieseň hrala v pozadí," povedal v rozhovore pre Absolut Radio.

Názov 'Bite Hard' sa dá preložiť ako 'Poriadne sa zahryzni'. Hudobníkom sa to "jednoducho nezdalo správne," vysvetlil rozhodnutie. Informáciu zverejnila internetová stránke Angryape.com.

Formácia v zoskupení Alex Kapranos (spev), Bob Hardy (basgitara), Nick McCarthy (gitara, klávesy) a Paul Thomson (bicie) prerazila už eponymným albumom v roku 2004. Úspešná, predovšetkým u kritikov, bola aj druhá nahrávka s názvom 'You Could Have It So Much Better' (2005).

Zdroj: SITA

Súvisiaci interpreti: Franz Ferdinand