Prešovská skupina Komajota predstavila ešte začiatkom marca svoj nový videoklip k aktuálnemu singlu '7 nocí'. Autorom je Jaroslav "Jaris" Vaľko a realizoval ho na domácej pôde skupiny. Okrem videoklipu, medzi ktorého najzaujímavejšie momenty patrí školská naháňačka so sánkami, vám prinášame i pár postrehov z premiérového večera a exkluzívny rozhovor s kapelou a režisérom, ktorý nám poskytol Edo Kopček.

4. marca, teda v deň premiéry klipu na televíznych obrazovkách, sa hudobníci z Komajoty a režisér Jaroslav Vaľko, známy pod pseudonymom Jaris, stretli v prešovskom Jazz Wine Pube s priateľmi kapely, ktorí sa zaslúžili o realizáciu klipu.

Počas večera Jaris odprezentoval staršie videoklipy kapely, ktoré fanúšikovia už mali možnosť vidieť (napr. 'Mesto v nás', 'Anjel'...), aby si prítomní hostia v závere asi polhodinovej video-prezentácie premiérovo pozreli nový klip k skladbe '7 nocí'.

"Je vidieť, že Komajota má v Prešove veľa skvelých priateľov, ktorí im výdatne pomáhali počas nakrúcania a bolo veselé počuť ich bezprostredné reakcie na jednotlivé zábery a scénky z klipu, keď ho videli po prvýkrát v celku. A že je možné vytlieskať si video-prídavok, som netušil," prezradil pre Hudba.sk Edo Kopček, hľadač mladých hudobných talentov z východu republiky, ktorý sa prešovskej premiéry taktiež osobne zúčastnil.

"Navyše radosť z nového prírastku k videoklipom znásobil aj telefonát, kedy sa Huso dozvedel, že je opäť strýko," dodal Edo, ktorý v ten večer pripravil aj krátky rozhovor o novom klipe. Ak chcete vedieť, akou neobvyklou metódou klip vznikal, koľko je v ňom klavírov a koľkokrát pri 360-stupňovom "zábere" výskoku do výšky členovia Komajoty naozaj vyskočili, zavítajte do našej sekcie Rozhovory. No ešte predtým si vychutnajte samotný videoklip.


Komajota - '7 nocí' (2009)

Text: Edo Kopček, Patrik Marflák
Foto: archív

Súvisiaci interpreti: Komajota