Belgická kapela Zita Swoon odohrá v Bratislave koncert v stredu 15. apríla. Stane sa tak na tradičnej nezávislej scéne - v Klube za zrkadlom. Publiku predvedú svoj projekt 'A Band In A Box'. V rámci neho hrá päťčlenná kapela uprostred publika bez špeciálnych svetelných efektov a bez veľkej aparatúry.

"Hodíme všetky naše nástroje do malej škatule a ideme na turné. Všetky skladby hráme veľmi jednoducho a všetku zostávajúcu techniku bojkotujeme. Nehráme na javisku, ale uprostred sály. My obklopíme nástroje a ľudia obklopia nás," opísal projekt jeho autor Carlens.

Na belgický koncept pristúpil aj predskokan Zita Swoon - bratislavská skupina Diego. Svoju gitarovú muziku tentoraz zjemní sláčikmi. "Huslistka Ali priletí kvôli tomuto koncertu priamo z Paríža," prezradil basgitarista Diego S. alias Martin Stempel.

Bude určite zaujímavé sledovať populárnu bratislavskú undergroundovú formáciu v novej a netradičnej polohe. Redakčný tím Hudba.sk sa tam chystá a prinesie vám čerstvé dojmy i obrazový materiál.


Zita Swoon: 'A Band In A Box 7'

Na stredajšom koncerte sa budú dať kúpiť aj permanentky na letný festival Bažant Pohoda 2009 za akciovú cenu 49 eur, teda o 10 eur menej ako je súčasná cena v predpredaji.

Zdroj: SITA, -red-
Foto: Deadline.nl

Súvisiaci interpreti: Diego, Le Payaco