Česká kapela Kabát oznámila podrobnosti o koncerte, ktorý sa uskutoční 12. septembra v areáli Vypich v Prahe. Vystúpenie sa bude konať v deň výročia dvadsaťročného fungovania v súčasnej zostave. Formácia okolo speváka Josefa Vojtka navyše pracuje na novom albume. Podľa informácií iDNES.cz je možné, že sa k fanúšikom a fanúšičkám dostane ešte pred septembrovým vystúpením.

Dopravu zvukovej aparatúry na miesto konania koncertu zabezpečia tri trinásťmetrové kamióny. Hlavný zvukový systém má výkon pol milióna wattov. Špeciálne tribúny si hudobníci objednali z Maďarska, kde slúžia počas pretekov Formule 1 na okruhu Hungaroring.

Konštrukcia pódia je vraj podobná tým, ktoré používajú na turné také hviezdy ako Rolling Stones, Metallica či AC/DC. "Po zhliadnutí niekoľkých fakt veľkých koncertov známych kapiel vo svete sme si povedali, aké to môže byť, keď príde taký veľký počet fanúšikov na jeden koncert, na jedno miesto. Už tak sa dá energia na koncertoch Kabátu takmer krájať - a čo je ďalej? No a tak sme sa dohodli, že je tu dôvod sústrediť celú tú techniku a zároveň ten ľudský energetický potenciál na jednom mieste," vysvetlili členovia kapely na svojej internetovej stránke Kabat.cz.

Odhad vysokého počtu návštevníkov a návštevníčok vychádza pravdepodobne z toho, že na koncerty v Hradci Králové alebo v Prahe v rámci turné Corrida prišlo vyše dvadsaťtisíc ľudí. "Od roku 2004 sme pripravili dve koncertné turné pod šírym nebom Dole v Dole a Corrida. Tento jediný koncert túto etapu tak trochu symbolicky uzavrie, pretože nasledujúce turné bude na 99,9 percenta opäť v halách a nie vonku. Takže pre tých, ktorí preferujú otvorené nebo, je to zrejme na nejaký čas posledná príležitosť. S výnimkou letných festivalov, ktorých sa Kabát v budúcnosti zúčastní," dodali hudobníci.

Informáciu zverejnil spravodajský server iDNES.cz.

--
Zdroj: SITA
Foto: Kabat.cz

Súvisiaci interpreti: Kabát