Veľkú dražbu vecí kráľa popu, ktorá sa mala konať budúci týždeň, zrušili. Všetky predmety sa vrátia jeho majiteľovi. Dražiteľ Darren Julien povedal spravodajskej agentúre Reuters, že zrušenie aukcie je výsledkom dohody s Jacksonom, ktorý v marci podal žalobu a žiadal vrátenie niektorých predmetov.

Napriek tomu výstava, ktorá sa začala v utorok v Beverly Hills a ponúka 1 400 vecí Kráľa popu, bude pokračovať do 25. apríla.

Spevákov hovorca vyhlásil, že obe strany sú s dohodou spokojné, bližšie informácie však neprezradil.

Julien podpísal so spevákovým zástupcom zmluvu, na základe ktorej zobral stovky predmetov z Jacksonovho domu a ranču Neverland. Bola by to najväčšia schválená dražba vecí spojených s Kráľom popu. Štvrtého marca však Jacksonova produkčná spoločnosť podala žalobu v Los Angeles, v ktorej žiadala vrátenie niektorých predmetov. Súd na začiatku apríla rozhodol, že dražba sa môže uskutočniť, obe strany však pokračovali v rokovaniach, kým nedospeli k dohode. Aukcia mala podľa očakávaní vyniesť 10 miliónov dolárov (v prepočte 7,5 milióna eur), napriek tomu Julien tvrdí, že s dohodou je spokojný.

Na expozícii si návštevníčky a návštevníci môžu pozrieť Jacksonov červený pozlátený trón, limuzínu Rolls-Royce, kostýmy, spevákove portréty, obrázky Petra Pana a hračky z Neverlandu.

Zdroj: SITA
Foto: Sony Music Entertainment

Súvisiaci interpreti: Michael Jackson