Nový singel Mira Jaroša s názvom 'Čierne písmená' má svoj oficiálny videoklip. Spevák na ňom spolupracoval ako dramaturg, scenárista i režisér. V klipe účinkujú ľudia, ktorí sa prihlásili na verejný kasting. Finalista prvého ročníka súťaže Slovensko hľadá Superstar si z nich vybral 32. Video má dve verzie - farebnú a čiernobielu a obe sú dostupné na internetových stránkach MiroJaros.sk a na Facebooku.

"Keď som nahral pesničku 'Čierne písmená', nechal som v nej kus života. Je o sklamaní, smútku, ale s nádejou, že prídu lepšie dni. Keď si ju vypočuli ľudia, mnohí mi povedali, že spievam aj o ich živote," povedal Jaroš.

"Vtedy mi napadlo urobiť videoklip, v ktorom budú vystupovať rôzne typy ľudí a budú ochotní sa podeliť so svojimi emóciami pred kamerou. Prihlásilo sa takmer 170 záujemcov a z nich som vybral tých, čo ma zaujali. Nakrúcanie trvalo jeden deň. Hrajú v ňom rodiny s deťmi, ľudia rôznych rás, transvestita, mladá vdova či opustená nevesta. S výsledkom som spokojný," dodal spevák.


Miro Jaroš: 'Čierne písmená' (rozhovor)

Nahrávka 'Čierne písmená' je štvrtým singlom z albumu 'Tlaková níž'. Miro ju považuje za svoju najosobnejšiu pesničku. Hudbu k nej napísal Izraelčan Mark Blumberg, text Miro Jaroš a Silvia Kaščáková. K nahrávke vyšiel maxisingel so šiestimi remixami, ktoré pripravili Robert Burian, Jakub "Waxtime" Laca a Vlado "Randy" Gnepa.

CD 'Tlaková níž' vyšlo v marci 2008 a piesne 'Tlaková níž', 'Obyčajný' a 'Spadla z oblakov' sa dostali do prvej desiatky najhranejších slovenských pesničiek.

Zdroj: SITA
Foto: Petra Bošanská

Súvisiaci interpreti: Miro Jaroš