Výberový album skupiny IMT Smile, ktorý vyjde vo vydavateľstve Universal v prvej polovici mája, je "darček aj pre nás," vyjadril sa spevák a skladateľ Ivan Tásler. Do predajní sa dostane limitované vydanie albumu 'Best of IMT Smile' v podobe boxu, pričom každý kus bude podpísaný všetkými členmi kapely.

Nahrávka prinesie prierez tvorbou kapely, vrátane dvadsiatich najlepších videoklipov a 80-stranového knižného bookletu s históriou formácie. Okrem starších piesní, napríklad aj skladieb s Katkou Knechtovou, bude nahrávka obsahovať aj novinku s názvom 'O cestách', ku ktorej prednedávnom nakrútili klip. Pieseň je známa zo TV seriálu Rádio.

Ešte pred vydaním "best of-ky" – 28. apríla – vyrazí skupina spolu s Bratislavským divadlom tanca na spoločné turné. Choreograf divadla Ján Ďurovčík spolu s hudobníkmi pripravili takmer dvojhodinové predstavenie, na ktorom bude miesto aj na improvizáciu. Fanúšikovia sa môžu tešiť na prekvapenia. Aké budú, nevedia ani samotní tvorcovia. "Ani ja neviem, čo budeme robiť," priznal Ďurovčík. Vďaka špeciálnemu osvetleniu a konštrukcii pódia sa návštevníci dostanú bližšie do deja.

"Ľudia budú medzi nami a my medzi nimi," opísal koncerty Miro Tásler. Ako priznal jeho brat Ivan, sám nevie, ako to bude vyzerať, a preto sa na to teší. Z technických dôvodov však špeciálne usporiadanie nebude možné na scéne v Bratislave, upozornil Ďurovčík.

Piesne, ktoré odznejú na koncertoch, vyberali najmä členovia IMT Smile. Ohľad brali aj na tanečníkov a tanečníčky, aby si počas predstavenia mohli oddýchnuť. Na pódiu však bude pánom Ivan Tásler, priznal Ďurovčík. "Ako sa hovorí, on má kľúče od miešačky," dodal s úsmevom. Napriek tomu Ivan Tásler s Ďurovčíkom nebojuje. "Je to o veľkom rešpekte," vyjadril sa.

Prehľad spoločného turné skupiny IMT Smile a Slovenského divadla tanca:

28. apríla - Heineken Tower Stage, Bratislava
29. apríla - Heineken Tower Stage, Bratislava
19. mája - Steel Aréna, Košice
20. mája - PKO Čierny Orol, Prešov
21. mája - Športová hala, Bardejov
22. mája - Nová Športová hala, Michalovce
28. mája - Dom kultúry, Kežmarok
30. mája - Divadlo Actores, Rožňava
3. júna - Športová hala, Lučenec
4. júna - Športová hala, Levice
5. júna - Športová hala na Sihoti, Trenčín
9. júna - Dom kultúry, Žiar nad Hronom
10. júna - Dom kultúry, Prievidza
11. júna - Dom kultúry, Banská Bystrica
15. júna - Kino Strojár, Martin

Zdroj: SITA, -red-
Foto: Peter Lehotský - Hudba.sk, IMTSmile.com

Súvisiaci interpreti: IMT Smile