Skupina No Name odohrá v stredu 7. mája v rodných Košiciach už svoj tisíci koncert. "Začíname o 20:00 a budeme hrať určite hodinku a pol," povedal v rozhovore pre agentúru SITA frontman kapely Igor Timko s tým, že po koncerte sa môžu návštevníci a návštevníčky tešiť na ohňostroj. Vstup na vystúpenie na košickej Hlavnej ulici pri soche Immaculaty bude zadarmo, očakáva preto "plné námestie".

Hrať budú podľa jeho slov "všetky možné veci od prvého albumu až po ten posledný". Samozrejme nevynechajú hity, ktoré si fanúšikovia a fanúšičky vyžadujú na každom koncerte.

"Určite budú Žily, Čím to je, Ty a tvoja sestra. Odznie Duša a ja, Stromy... To sú pesničky, ktoré sú dnes zľudovené, takže nehrať ich, je samovražda," doplnil. Tisíci koncert odohrajú No Name sami - bez hostí. Ako prezradil Igor, o pozvaní hostí síce uvažovali, no toto výnimočné vystúpenie si chcú užiť sami.

Koncertovať však budú No Name počas celého mája, júna a letných prázdnin. Vystúpia napríklad na otvorení sezóny v Piešťanoch, zahrajú aj na oslave sedemdesiatin Karla Gotta a na množstve festivalov. "Hráme celé leto - od Michaloviec až po Plzeň. Hráme letné festivaly, napríklad Domašu, Duchonku, Malú Skálu, Třinec," uviedol Igor s tým, že do konca roka čaká kapelu ešte asi 70 až 80 koncertov. Ako poznamenal, napriek tomu, že je kríza, kapely ako No Name, IMT Smile či speváčka Katka Knechtová o vystúpenia núdzu nemajú.

Koncertný plán má No Name do konca roka plný a v súčasnosti si už dohadujú termíny na február a marec budúceho roka. Za víkend podľa Igora bežne prejdú okolo dvetisíc kilometrov a cestovanie si preto radi zjednodušujú. "Snažíme sa využívať čo najviac takzvaných šetričov času, čo je napríklad lietadlo alebo vlak," doplnil ho brat Dušan Timko. Pri nedávnej ceste do Prahy podľa jeho slov vyskúšali autovlak.

"V Košiciach sme si naložili auto na vlak... Systém je taký: ak si kúpiš vstupenku na autovlak, dáš si auto na vlak, pekne si ho tam odstavíš a dostaneš kupé s postieľkou. Tak sme si tam cestou do Prahy pospali, vypili sme si pivečko, oddýchli sme si. Bola moja prvá cesta, ktorú som neabsolvoval autom, ale vlakom. Vtedy som pochopil, pretože v Prahe som sa zobudil ako nový človek - vyspatý ako doma," pochvaľoval si cestu nočným spojom z Košíc do Prahy. Jeho brat Igor a klávesák Zoli Sallai navyše pri každej príležitosti využívajú letecké linky.

"Keď sa dá, keď máme koncerty dopredu zabookované, Igor so Zolim si okamžite kupujú letenky, pretože je to naozaj výborné. Každý človek by pochopil, keby sedel v aute tak, ako my - cez letnú sezónu alebo cez turné. Tie hodiny v aute sa na tvojom tele preukážu, fakt to nie je sranda," vysvetlil Dušan. Pri cestovaní vlakom a lietadlom navyše nadväzujú nové kontakty.

"Strašne rád chodím vlakom, ľudia sa nám tam prihovárajú, nadväzujeme nové kontakty. V lietadle sme sa napríklad stretli s futbalovým rozhodcom Ľubošom Micheľom, ktorý nám potom neskôr krstil album. Tak nejako sme sa stretli aj s Karolom Kučerom. To sú veci, ktoré v tom aute fakt nezažiješ," uzavrel Igor.

Kapela, ktorá vznikla v auguste 1996, má na svojom konte šesť štúdiových albumov. Ten ostatný, s názvom 'V rovnováhe' vyšiel 4. apríla 2008 a je "stále aktuálny". Pochádza z neho aj najnovší singel 'O šťastí'.

Videoklip, ktorý k nemu nakrútili, je kombináciou animácií a živého záznamu z pražského koncertu ich minuloročného turné. O animovanú časť sa pritom postaral Patrik Pašš so svojimi žiakmi.

Zdroj: SITA
Foto: No-Name.sk

Súvisiaci interpreti: No Name