Kanadská hudobná legenda Leonard Cohen je už v dôchodkovom veku. Veď tento rok bude oslavovať 75 rokov. Napriek tomu nemá v úmysle chodiť s paličkou po parku, kŕmiť holuby a nadávať na pomery. Stále vitálny umelec vyráža na svetové koncertné turné. Živú legendu konečne uvidíme aj na Slovensku. Dvadsiatehoôsmeho augusta zaspieva svoju slávnu 'Suzanne' aj v bratislavskej Incheba Expo Aréne.

Leonard Cohen nikdy nebol rocker, jazzman alebo folker v pravom slova zmysle. Asi najlepšie sedí na jeho označenie slovné spojenie "spievajúci básnik". Hudba v jeho pesničkách vždy slúžila a slúži na podčiarknutie lyriky textov, nie na ohlušovanie publika. A taký je Leonard Cohen dodnes.

Dokazujú to aj požiadavky, ktoré manažment Leonarda Cohena už poslal slovenským organizátorom. Je v nich jedna nenápadná vetička - "toto je show s veľmi nízkou hlasitosťou". Z toho je zrejmé, že na bratislavskej Incheba Expo Aréne sa nebudú vydúvať okná a obyvatelia priľahlých panelákov nebudú musieť vyťahovať vystresované mačky spoza nábytku. Koncert Leonarda Cohena bude skutočnou lahôdkou pre tých, ktorí si vedia vychutnať jeho krásne hudobné básne.

Neznamená to však, že by Leonard Cohen koncertoval po svete s jednou španielkou. Za chrbátom bude mať plnohodnotnú kapelu so špičkovými muzikantmi a speváčkami. Ani technické vybavenie nebude nijako mimoriadne chudobné. Bude tam všetko, čo na poriadnom koncerte má byť. Akurát to nebude trhať ušné bubienky, ale hladkať dušu.

Manažnement kanadskej legendy myslel doslova na každý detail. V podrobnom popise požiadaviek sú také veci, ako zatlmenie okien v sále závesmi, aby pri hlbokých tónoch nerezonovali. Organizátori takisto musia myslieť aj na prípadné výsledkové tabule (čo nie je prípad Incheba Expo Arény). Ak sa vraj v sále nachádzajú, treba ich zakryť, aby nenarúšali akustiku koncertu.

Do tónov Leonarda Cohena a jeho sprievodnej kapely sa môžete ponoriť 28. augusta. Jeho koncert v bratislavskej Incheba Expo Aréne prináša Agentúra Vivien. Vstupenky sú k dispozícii v sieti Ticketportal.

Informácie pre Hudba.sk poskytla Jana Mudriková z Agentúry Vivien.

Súvisiaci interpreti: Leonard Cohen