Len dva mesiace po vydaní aktuálneho albumu 'Divine Darkness' sa bratislavská kapela Lavagance pustí do prípravy ďalšieho albumu. Na nahrávaní prekvapujúcej štúdiovej novinky sa bude podieľať aj britský hudobník Eddie Stevens, ktorý má na konte štúdiovú i koncertnú spoluprácu s interpretmi ako Moloko alebo Zero 7.

"1. júna 2009, zhodou okolností presne dva mesiace po vydaní aktuálneho albumu 'Divine Darkness', príde na Slovensko človek, s ktorým spolu plánujeme ešte tento rok nahrať a vydať náš ďalší album. Pozvanie do nášho štúdia v Bratislave prijal vzácny hosť - skladateľ, aranžér, producent a klávesista Eddie Stevens z Veľkej Británie," oznámili dnes Lavagance.

"Tento pán sa okrem iného podpísal aj pod albumy a koncertnú podobu skupiny Moloko a v súčasnosti na sólovej dráhe aktívne sprevádza speváčku Róisín Murphy. Našu krajinu (konkrétne festival Pohoda; pozn. red.) už v minulosti navštívil nielen s Moloko, ale aj so skupinou Zero 7 a speváčkou Siou Furler."

Skvelá správa o spolupráci, ktorá možno posunie jednu z najinovatívnejších slovenských kapiel o krôčik bližšie k veľkému úspechu v zahraničí, prichádza pár dní pred koncom slovenskej časti turné k albumu 'Divine Darkness'. Najbližšie si Lavagance môžete naživo vychutnať už tento týždeň v Bratislave, v Skalici a v Trenčíne. O týždeň neskôr sa kapela predstaví v Českej republike.

6. máj - Bratislava, Propaganda/Mladá Garda (+ Talkshow, The Slots)
7. máj - Skalica, Orlovňa (+ Talkshow, The Slots)
8. máj - Trenčín, Piano club (+ Talkshow, The Slots, DJ Junior)

Vstupenky sa predávajú iba na mieste konania koncertov (odkaz od kapely: Vstup len na vlastné riziko).

Začiatky koncertov:
20.30 The Slots
21.30 Lavagance
23.00 Talkshow

Česká časť turné k albumu 'Divine Darkness':

13. máj - ČR, Brno, Metro Music (The Slots)
14. máj - ČR, Olomouc, S klub (The Slots)
15. máj - ČR, Praha, Rock Café (The Slots)

Informácie pre Hudba.sk poskytol Smasho z Lavagance.

Foto: Vilo Csino

Súvisiaci interpreti: Lavagance