Britská hviezda Amy Winehouse musela prerušiť svoj comebackový koncert v rámci jazzového festivalu na karibskom ostrove Svätá Lucia. Nebolo to však pre zdravotné problémy, kvôli ktorým bola pred niekoľkými dňami hospitalizovaná, ale pre nepriazeň počasia. Informoval o tom dnes jej hovorca Chris Goodman.

Speváčka najprv chcela pokračovať v prvom tohtoročnom vystúpení, no musela ho ukončiť. Silný dážď totiž poškodil pódium a následne spadla osvetľovacia technika, čo zničilo aj ozvučovaciu techniku. Šťastie jej teda nepraje, aj keď mnohí jej návrat spochybňovali skôr kvôli nedávnym zdravotným problémom.

25-ročná Londýnčanka so židovskými koreňmi totiž pred týždňom nečakane odpadla a musela ostať v nemocnici na pozorovaní. Testy napokon dokázali, že príčinou náhleho kolapsu bola dehydratácia. "Amy sa cíti dobre a už sa veľmi teší na koncert. Jej kapela je na ceste na ostrov. Hneď, ako docestujú, začnú opäť skúšať," uviedol pred piatkovým koncertom Chris Goodman. Napokon však bolo proti koncertu počasie na Svätej Lucii.

Päťnásobná držiteľka hudobných cien Grammy má na svojom konte dva úspešné albumy 'Frank' (2003) a 'Back to Black' (2006). Jej hudobnú kariéru však už viac než dva roky zatieňujú problémy v súkromí a drogové aféry. Práve vďaka nim sa pravidelne objavuje na titulných stranách nielen britskej tlače. Aby sa uchránila pred novinármi i nutkaním vrátiť sa k svojmu šialenému londýnskemu životnému štýlu, žije už niekoľko mesiacov na Svätej Lucii. Začiatkom februára vyhlásila, že chce svoj tretí album nahrávať na Jamajke.

--
Zdroj: SITA

Súvisiaci interpreti: Amy Winehouse