Občiansky súd v Santa Monice uznal amerického rapera Snoop Dogga nevinným v incidente z roku 2005, keď ochranka a ďalší na jeho koncerte zbili fanúšika. Richard Monroe Jr. podľa súdu utrpel vážne zranenia a má právo odškodné vo výške 449 400 dolárov (vyše 334 700 eur).

Monroe pôvodne žiadal 22 miliónov dolárov. Sumu má zaplatiť nahrávacia spoločnosť Doggystyle Records, ďalší z účinkujúcich - raper Soopafly, a ďalší ľudia, ktorí sa na bitke zúčastnili. "Sme veľmi radi, že podľa poroty nebol tento incident niečím, čo sa môže brať na ľahkú váhu," vyjadril sa po vynesení rozsudku Monroeov právnik Brian E. Watkins.

Richard Monroe rapera zažaloval v roku 2006. Incident sa stal na spoločnom koncerte Snoop Dogga a The Game počas turné How The West Was One v kalifornskom meste Auburn v roku 2005. Richard Monroe si myslel, že raper naňho zakýval, čím mu naznačil, že má prísť na pódium.

Hneď, ako sa ocitol na pódiu, zaútočila na neho ochranka i hudobníci. Okrem toho, že ho zbili, mu vraj strhli z uší diamantové náušnice, ukradli hodinky, mobilný telefón a peňaženku. Monroea neskôr odviezli do nemocnice, kde mu ošetrili polámané rebrá, zlomený nos a natrhnutú peru.

--
Zdroj: SITA

Súvisiaci interpreti: Snoop Dogg