Unikátnu zberateľskú kolekciu reedícií "klasických" albumov Mariky Gombitovej v týchto dňoch po albumoch 'Dievča do dažďa' a 'Môj malý príbeh' obohacuje jeho v poradí tretia položka. Album 'Slnečný kalendár' sa nahrával v štúdiách Opusu v Pezinku v druhej polovici roku 1981 po tragickej autonehode a Marika naň skomponovala dva svoje zásadné hity – 'Územie zázrakov' a 'Slnečný kalendár'.

Ďalšie dve skladby napísal Ján Lauko a zvyšné Janko Lehotský. O všetky texty sa tradične postaral Kamil Peteraj, ktorý napísal na pôvodný obal aj svoj osobne ladený príhovor.

16-stránkový booklet obsahuje všetky texty, pôvodný sleeve-note, edičnú poznámku ako aj podrobné informácie o jednotlivých nahrávkách (údaje o skupine Modus, ktorá nahrávala inštrumentálne podklady), vrátane reprodukcií obalov.

Na bonusovom CD, ktorý je štandardnou súčasťou všetkých titulov Collectors Edition, sú pesničky, ktoré naspievala Marika Gombitová na albumoch skupiny Modus ako jej členka ('Modus', 'Balíček snov', '99 zápaliek', 'Záhradná kaviareň'), vrátane štyroch skladieb z anglickej exportnej verziu modusovského debutu.

V edícii Marika Gombitová 2CD Collectors Edition už vyšli prvé dva albumy 'Dievča do dažďa' a 'Môj malý príbeh', ktoré na bonusových CD priniesli po prvýkrát anglickú verziu 'Rainy Day Girl', resp. kolekciu nahrávok z filmu Smoliari a muzikálu Neberte nám princeznú.

Informácie pre Hudba.sk poskytla Andrea Hečková z vydavateľstva Forza.

Foto: Marikagombitova.com

Súvisiaci interpreti: Marika Gombitová, Modus