Skupina Depeche Mode, ktorá začiatkom mesiaca odštartovala európsku časť svetového Tour of the Universe, zrušila ďalšie štyri plánované koncerty. Dôvodom sú pretrvávajúce zdravotné problémy frontmana Davea Gahana.

Podľa hovorcu synthpopovej legendy sa 47-ročný Gahan stále podrobuje testom po tom, ako ho v utorok hospitalizovali s gastroenteritídou - akútnym zápalom sliznice žalúdka a čriev. Skupina preto na poslednú chvíľu zrušila koncert v parku Terra Vibe v blízkosti Atén, kde sa v utorok večer zhromaždilo asi 30-tisíc ľudí. Kapela predpokladala, že náhradný koncert odohrá hneď na druhý deň, no Gahanov zdravotný stav to nedovolil.

Neskôr preto Depeche Mode odvolali aj štvrtkové vystúpenie v tureckom Istanbule a najnovšie i plánované zastávky v Rumunsku (Bukurešť, 16. mája), Bulharsku (Sofia, 18. mája), Srbsku (Belehrad, 20. mája) a Chorvátsku (Záhreb, 21. mája).

V oficiálnom vyhlásení na internetovej stránke Depechemode.com sa kapela ospravedlňuje za nepríjemnosti a zároveň želá Daveovi skoré uzdravenie. Fanúšikovia, ktorí si už na zrušené koncerty kúpili vstupenky, sa podľa nich nemajú obávať, pretože čoskoro zverejnia náhradné termíny plánovaných šou.

Trojica Dave Gahan, Martin Gore a Andrew Fletcher by sa mala v rámci Tour of the Universe 22. júna predstaviť aj v Bratislave.

Depeche Mode predali od svojho vzniku v roku 1980 vyše 75 miliónov albumov po celom svete. Medzi ich najznámejšie skladby patrí napríklad 'Just Can't Get Enough', 'People Are People', 'Personal Jesus', 'Enjoy the Silence', 'I Feel You' či 'Condemnation'. V apríli vydali už svoj dvanásty štúdiový album s názvom 'Sounds Of The Universe'.

Informácie zverejnil spravodajský portál news.bbc.co.uk.

--
Zdroj: SITA

Súvisiaci interpreti: Dave Gahan, Depeche Mode