Festival Colours of Ostrava, ktorý sa uskutoční od 9. do 12. júla, pridáva do svojho programu ďalšie veľké mená. Hviezdou sobotňajšieho večera bude britská kapela Morcheeba. V Ostrave predstaví piesne z albumu 'Dive Deep' (2008) i staršie hity ako 'Rome Wasn't Built in a Day', 'World Looking In', 'Way Beyond' či 'Trigger Hippie'.

V sobotu sa v srdci severomoravskej metropoly ukáže aj americká rocková formácia Mercury Rev, ktorá sa na hudobnej scéne pohybuje od začiatku deväťdesiatych rokov. Ich posledným počinom je voľne stiahnuteľný album 'Snowflake Midnight' (2008) označovaný ako jeden z najlepších v ich doterajšej kariére.

Sobotňajšiu prehliadku osobností uzavrie žijúca legenda českého pesničkárstva Jaromír Nohavica. "O vystúpení Nohavicu sa bavíme už od samotného začiatku podujatia. Tento rok sa nám konečne podarilo nájsť vhodný termín i okolnosti jeho koncertu," uviedla riaditeľka a dramaturgička festivalu Zlata Holušová.

Festival Colours of Ostrava sa uskutoční počas predĺženého druhého júlového víkendu v Ostrave. Predstavia sa na ňom okrem spomínaných hviezd napríklad aj Jamie Cullum, David Byrne, Maceo Parker, Michael Nyman Band, Stereo MCs, Jon Anderson či Asian Dub Foundation. Koncerty viac ako 100 zahraničných i domácich interpretov budú sprevádzať divadelné predstavenia, kinokaviareň, workshopy a diskusie. Na festivale bude k dispozícii aj areál detský svet. Štvordňová vstupenka na podujatie sa dá kúpiť na Slovensku u Dr. Horáka alebo na jeho stránke Hudba.info za 28,15 €.

Dosiaľ potvrdení zahraniční interpreti na Colours of Ostrava 2009:
Morcheeba (Veľká Británia), Mercury Rev (USA), Jon Anderson (Veľká Británia), Stereo MCs (Veľká Británia), N.O.H.A. (ČR, Nemecko, Španielsko, USA), Nina Stiller (Poľsko), Jamie Cullum (Veľká Británia), David Byrne (USA), Maceo Parker (USA), Michael Nyman Band (Veľká Británia), Asian Dub Foundation (Veľká Británia), KTU (Fínsko), Johnny Clegg (Juhoafrická republika), Mamady Keita & Sewa Kan (Guinea), Maria Doyle Kennedy (Írsko), Seun Kuti & Egypt 80 (Nigéria), LA-33 (Kolumbia), Victoria Hanna (Izrael), Speed Caravan (Alžírsko/Francúzsko), Svjata Vatra (Estónsko/Ukrajina), Manickam Yogeswaran (Srí Lanka), Dzadzeloi Traditional Cultural Troupe (Ghana), Diwan Project (Izrael), Israeli Ethnic Ensemble (Izrael), Los Remedios (Slovensko), Jape (Írsko), Glenn Kaiser Band (USA), Dzadzeloi Traditional Cultural Troupe (Ghana), Daniel Benjamin (Nemecko), The Violet Burning (USA).

Dosiaľ potvrdení českí interpreti na Colours of Ostrava 2009:
Jaromír Nohavica, Boo, David Koller, Dub-o-net, Eternal Seekers (Lenka Dusilová, Beáta Hlavenková, Clarinet Factory), Evolution Dejavu, Fleret a Jarmila Šuláková, František Segrado & Veselá bída, Hi-fi, Jan Kalousek, Lvmen, Mikoláš Chadima & MCH Band, Mňága a Žďorp, Monika Načeva, Michal Pavlíček, DJ Five, Slow Tension, OFF AXIS, Švihadlo, Tata Bojs, Tomáš Kočko a Orchestr, Two Men Whose Love´s Music, Už jsme doma, Věra Špinarová, Vypsaná Fixa, Lesní zvěř, Dva, Žamboši, Prouza.

Informáciu poskytol Jiří Sedlák z agentúry ArtsMarketing.CZ.

--
Zdroj: SITA

Súvisiaci interpreti: Jaromír Nohavica, Mercury Rev, Morcheeba