Britská skupina Depeche Mode pokračuje v rušení naplánovaných európskych koncertov v rámci ich Tour of the Universe. Po zrušení vystúpení v Grécku, Turecku, Rumunsku, Bulharsku, Srbsku a Chorvátsku sa trojica neukáže ani 23. mája v poľskej Varšave, 25. mája v lotyšskej Rige a 27. mája v litovskom Vilniuse.

Dovedna teda už zrušili deväť koncertov, ktoré by sa však mali uskutočniť v náhradných termínoch. Dôvodom je rekonvalescencia 47-ročného lídra Davea Gahana po prekonaní gastroenteritídy - akútneho zápalu sliznice žalúdka a čriev. Najbližším koncertom má byť 30. mája vystúpenie v londýnskej O2 Arene.

Synthpopová legenda by mala podľa plánov turné zavítať aj na Slovensko. V pondelok 22. júna ich na bratislavskom štadióne Inter očakáva viac ako 30-tisíc fanúšikov.

Depeche Mode predali od svojho vzniku v roku 1980 vyše 75 miliónov albumov po celom svete. Medzi ich najznámejšie skladby patrí napríklad 'Just Can't Get Enough', 'People Are People', 'Personal Jesus', 'Enjoy the Silence', 'I Feel You' či 'Condemnation'. V apríli vydali už svoj dvanásty štúdiový album s názvom 'Sounds Of The Universe'.

--
Zdroj: SITA

Súvisiaci interpreti: Dave Gahan, Depeche Mode