Manažér slovenskej speváčky Mariky Gombitovej Jozef Šuhajda dementoval informácie českého denníka Aha! o tom, že 52-ročná speváčka chystá comeback a 4. júla by mala zaspievať v Senci. V ten istý dátum a na tom istom mieste je nepravdivo avizované aj vystúpenie Mekyho Žbirku.

"V posledných dňoch sa šíria správy o tom, že Marika Gombitová by mala vystúpiť na akomsi podujatí, ktorého organizátori sa takýmto spôsobom snažia nalákať v čase poklesu diváckeho záujmu na jej meno publikum a pravdepodobne aj sponzorov," vysvetlil situáciu Šuchajda.

"Chcem jasne deklarovať, že Marika Gombitová na tomto podujatí a ani na ďalších nevystúpi a keď jej to zdravotný stav dovolí a rozhodne sa vrátiť na koncertné pódiá, bude to oznámené oficiálne, do všetkých médií. Považujem za vrcholne neseriózne operovať s jej menom a robiť si takýmto spôsobom reklamu, najmä ak dotyčný organizátor nehovoril ani s M. Gombitovou, ani so mnou, ani s nikým z jej najbližšieho okolia a žiadny ani najmenší prísľub nedostal," uvádza sa v jeho stanovisku zaslanom agentúre SITA.

Marika Gombitová sa pred svojimi fanúšikmi predstavila naposledy pred siedmimi rokmi. V roku 2002 zaspievala na udeľovaní cien Zlatý puk. "Marika Gombitová vynakladá veľké úsilie, aby sa mohla vrátiť na koncertné pódia, ale určite každý chápe, že ak sa tak má stať, musí byť plne fyzicky disponovaná, pretože očakávania sú veľké a nerada by svoje publikum sklamala. Žiaľ, jej momentálny zdravotný stav akékoľvek účinkovanie vylučuje," dodal Šuhajda.

Okrem Mariky Gombitovej sa mal na podujatí údajne predstaviť i Miroslav Žbirka. "Miro Žbirka vystupuje 4. júla na festivale Rock for People a tým pádom nemôže byť v Senci," uviedla Naďa Machková z mediálnej agentúry 2media.

--
Zdroj: SITA
Foto: Marikagombitova.com

Súvisiaci interpreti: Marika Gombitová