Taliansky spevák Eros Ramazzotti vystúpi v košickej Steel Aréne. Po koncerte vo Viedni sa predstaví 27. februára 2010 slovenskému publiku v rámci svetového turné k novému albumu s názvom 'Ali e radici'.

Spevák o tom informoval na svojej webovej stránke Ramazzotti.com.

Nový album 45-ročného rodáka z Ríma, ktorý obsahuje 11 skladieb, vyšiel v Európe v piatok 22. mája. Zatiaľ sa pred oficiálnym vydaním len v Taliansku objednalo 210-tisíc kópií. Prvým singlom jedenásteho Ramazzottiho albumu je skladba 'Parla con me'.

Idol mnohých žien vydal svoj prvý singel v roku 1982, ale výraznejší úspech zaznamenal až o dva roky neskôr na festivale San Remo. Skladba 'Terra Promessa', s ktorou tam vystupoval, sa dostala do celej Európy. V roku 1986 na festivale tom istom festivale zvíťazil so skladbou 'Adesso' tu z jeho druhého albumu 'Nuovi eroi' (1986).

Za 25-ročnú kariéru sa stal známym na celom svete a predal viac ako 50 miliónov albumov. Medzi jeho najznámejšie skladby patria napríklad duety 'Cose della vita' s Tinou Turner, 'Piu' che puoi' so Cher alebo 'I Belong To You' so speváčkou Anastaciou.

Zdroj: SITA
Foto: Ramazzotti.com

Súvisiaci interpreti: Eros Ramazzotti