Počas uplynulých šiestich týždňov sa v prešovskom City Clube v rámci podujatia Súboj Kapiel dovedna predstavilo 18 hudobných skupín. Na svoje si prišli fanúšikovia popu, rocku, funku, indie ale aj metalu. O víťazovi sa rozhodne vo finálovom súboji v nedeľu 7. júna 2009, samozrejme opäť v prešovskom City Clube.

"Úroveň kapiel po technickej ako aj interpretačnej stránke bola rôznorodá. Našli sa kapely, ktoré ešte musia poriadne zamakať, ale tých bola len hŕstka. Pre mňa osobne mal Súboj ten význam, že som zmapoval mladé kapely pôsobiace predovšetkým na východe Slovenska," prezradil spoluorganizátor súťaže Edo Kopček.

Finále sa teda zúčastnia kapely Parental Advisory (rock/pop, KE), City (rock, PP) a Velvet Stone (alternative rock, VT). Spomínané kapely už majú zabezpečené miesto v dramaturgii Dobrého festivalu, ktorý sa uskutoční v Prešove na prírodnom kúpalisku Delňa v dňoch 26.- 28. júna 2009. Celkový víťaz získa možnosť nahrať singel pod taktovkou Mira Táslera z kapely IMT Smile.

Nedeľňajší program 3. ročníka Súboja kapiel bude špeciálny. Najprv o ôsmej hodine večer vystúpi minuloročný víťaz - kapela Sunlips, a po nej úplne prvý víťaz súťaže - prešovská hard-rocková partička Colocation. O deviatej prebehne finálový súboj.

"Malým darčekom a bodkou za treťou sériou Súboja kapiel bude kapela Raindown," pozýva všetkých ďalší spoluorganizátor Zašo Hubáček. Ani tentoraz si nezabudnite naladiť Rádio Prešov v nedeľu 7. júna o 17.00, kde je pripravené špeciálne a záverečné vysielanie.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Eduard Kopček.

Súvisiaci interpreti: City, IMT Smile, Raindown, Sunlips, Velvet Stone