Slovenskými predskokanmi Depeche Mode v Bratislave budú Lavagance, ktorí v apríli tohto roka vydali voľne stiahnuteľný album 'Divine Darkness'. Skupina sa včera o skvelú správu podelila s fanúšikmi na sociálnej sieti Facebook. Okrem vystúpenia na koncerte Depeche Mode gitarista Smasho potvrdil aj príchod producenta Eddieho Stevensa, s ktorým bude kapela v najbližších dňoch pracovať na štvrtom albume.

"Priatelia, včera sa nám splnili naše kapelové, priam detské sny - priletel za nami Eddie (člen Moloko, atď.) a volal nám jeden veľmi príjemný a zaujímavý pán, ktorý nám definitívne potvrdil vysnívané účinkovanie Lavagance pred Depeche Mode v BA!!!"

Depeche Mode vystúpia v pondelok 22. júna na bratislavskom štadióne Inter, kde si ich podľa predbežných odhadov príde pozrieť viac ako 30-tisíc fanúšikov. Ako druhého predskokana si Depeche Mode pozvali zahraničnú formáciu Motor.

Koncertnú šnúru Tour Of The Universe od nedávna sprevádzajú vážne zdravotné problémy frontmana Davea Gahana, ktorý v máji podstúpil operáciu močového mechúra. Prvý koncert by mal po zotavení odohrať 8. júna v Lipsku.

Zdroj: SITA
Foto: Igor Daniš - Hudba.sk (1), Depechemode.com (2)

Súvisiaci interpreti: Dave Gahan, Depeche Mode, Lavagance, Motor