Kultové festivalové miesto opäť ožíva. Tradičný rakúsky Wiesen, v ktorom sa dlhé roky konal najznámejší festival u našich juhozápadných susedov prežíva v týchto dňoch skutočné znovuoživenie. Už v polovici júla sa nádherný areál dočká štartu festivalovej sezóny. V dňoch 17. a 18. júla tu postaví svoj stan festival Nuke s hviezdami ako Moby či Joss Stone!

Jedinečné podujatie je tento rok vďaka výške vstupného a lokalite omnoho dostupnejšie aj pre Slovákov. Festival Nuke je stvárnením kombinácie jedinečného priestoru a originálneho konceptu. Medzi zasvätenými získal prívlastok "Mladší brat Frequency".

Nuke nie je žiadna mega akcia - chce byť živelný a sebavedomý, no pritom zostať útulný a rodinný. Aj hlavné hviezdy sú pre tento ročník skôr pohodovejšieho rázu: Moby, Joss Stone, Basement Jaxx, Jan Delay & Disko No.1, Calexico, A Fine Frenzy, Roy Paci, Ohrbooten, DJ Scott, 2Raumwohnung, James Morrison, Patrice, The Cat Empire, Keziah Jones, Blue King Brown, DJ Levi a mnoho ďalších.

Festival Nuke sa bude konať počas víkendu 17. a 18. júla v romantickom prostredí Wiesen neďaleko Viedne. Vstupenky sa dajú na Slovensku kúpiť v sieti Eventim.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Tomáš Holetz z agentúry Nova Music Entertainment.

Súvisiaci interpreti: A Fine Frenzy, Basement Jaxx, Calexico, James Morrison, Joss Stone, Keziah Jones, Moby