The Swan Bride budú predkapelou Marilyna Mansona! Tak táto vynikajúca správa, určená prevažne fanúšikom slovenskej alternatívnej scény, sa dostala na svetlo sveta len pár dní pred dlhoočakávaným koncertom kontroverzného speváka, ktorý sa uskutoční už 9. júna 2009 v bratislavskej NTC Sibamac Aréne.

"Celý ten proces išiel nejako mimo nás. Nikde sme sa nehlásili a vlastne sme ani netušili, že sa predkapela pre Mansona hľadá. V priebehu tohto týždňa sa k nám dostali rozličné šumy, že sme medzi vybranými kapelami, o ktorých ďalej rozhodne Mansonov manažment," prezradil pre Hudba.sk frontman Matej "Swan" Rafa.

"Celé nám to ale znelo príliš lákavo na to, aby sme to brali úplne vážne. No a zrazu jeden telefonát a bolo to," dodal. Štyridsaťročný Marilyn Manson sa v Bratislave chystá predstaviť svoj nový štúdiový album 'The High End of Low', ktorý vyšiel len pred pár dňami. The Swan Bride nechcú zaostávať, a tak si pre zhromaždené publikum pripravili skoro hodinový program. "Budeme hrať 40 minút, čo nie je veľa, ale na druhej strane ani tak málo, aby sme museli výrazne zasahovať do nášho playlistu. Plánujeme sa zamerať najmä na dynamické skladby, ale ako presne bude vyzerať zoznam piesní sa s kapelou dohodneme až v priebehu víkendu."

Vstupenka na koncert skupiny, ktorú okrem Mansona tvorí aj basgitarista Twiggy Ramirez, bubeník Ginger Fish a klávesák Chris Vrenn, sa dá zakúpiť v sieti Ticketportal. Lístok na státie stojí 25 € a na sedenie 35 €.

The Swan Bride tento rok absolvovali úspešné turné pod názvom Cirque de Ville so slovenskými Talkshow, s multi-národnou formáciou tajomnejšou, než samotné tajomno - Billy Barman - a s víťazmi prvej českej Coca-Cola PopStar - 100°C. Čo má "labutia nevesta" pre svojich fanúšikov ešte v zálohe?

"Na leto máme klasické muzikantské plány ako sú festivaly a open-air akcie. Má to svojskú uvoľnenú atmosféru a prebieha to úplne inak ako koncerty v halách. Tešíme sa, hlavne na Pohodu, kde budeme vystupovať už v tzv. zahrievací deň, teda 16-teho večer a na Žákovic open, či Minikvas. Okrem toho máme zabookované aj iné menšie akcie, takže hráme skoro celé leto," prezradil spevák, podľa niektorých, kontroverznej kapely.

Tí, ktorí nestihnú, či nebudú mať možnosť zúčastniť sa ani jedného z koncertov, nemusia zúfať. Žilinská kapela už niekoľko mesiacov pracuje na materiáli určenom pre nový album, ktorého ochutnávka príde už čoskoro. "Ako predjedlo k albumu ponúkneme už o pár týždňov fanúšikom nový singel a videoklip, takže sa je na čo tešiť," dodal frontman The Swan Bride.

--
Text: Miroslav Meňhert
Foto: Igor Daniš - Hudba.sk (1), Marilynmanson.com (2)

Súvisiaci interpreti: Marilyn Manson, The Swan Bride