Lavagance začali s nahrávaním ďalšieho, v poradí už štvrtého štúdiového albumu. Ten ostatný nesie názov Divine Darkness a vyšiel iba v apríli. S platňou, ktorú plánujú vydať ešte tento rok, im navyše 1. júna priletel pomôcť Eddie Stevens, ktorý album aj produkuje.

Stevens je producent, skladateľ a hudobník, známy ako klávesista skupiny Moloko či speváčky Roisin Murphy. Na Slovensku sa zdrží iba do polovice júna, no práci na novom albume Lavagance sa bude venovať vo svojom londýnskom štúdiu.

"Práca s Eddiem je naozaj zaujímavá, tešíme sa z jeho neštandardného a originálneho prístupu k nahrávaniu," zhoduje sa kapela.

"Už po prvých spoločne strávených chvíľach v štúdiu i mimo neho vieme, že toto stretnutie bude pre nás naozaj výnimočné," dodávajú. Pobyt Eddieho Stevensa na Slovensku navyše nie je iba o tvrdej práci: "Sme radi, že spájame príjemné s užitočným, no a keďže nás počas jeho pobytu čakajú aj nejaké koncerty, Eddie má priestor aj na spoznávanie nášho hlavného mesta, či kultúry a života u nás."

Lavagance sa tento týždeň dočkali aj definitívneho potvrdenia účinkovania pred legendárnymi Depeche Mode. Ako predskokani kapely svetového formátu už svoju skúsenosť majú - v roku 2006 vystúpili pred Duran Duran v Bratislave. Účinkovanie pred Depeche Mode je však pre nich zatiaľ tým najväčším zadosťučinením a dosiaľ nesplneným snom, ktorý sa však naplní už 22. júna, kedy sa na bratislavskom štadióne Inter v rámci Tour of The Universe britské megahviezdy zastavia.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Mário "Smasho" Smashing z Lavagance.

Súvisiaci interpreti: Dave Gahan, Depeche Mode, Lavagance, Motor