Žijúca hudobná legenda Leonard Cohen sa konečne predstaví aj na Slovensku. V rámci svetového turné sa na konci leta zastaví v Bratislave. Fanúšikovia sa môžu na neho tešiť 28. augusta v Incheba Expo Aréne. Nepríde však sám - za chrbátom bude mať zostavu hviezdnych muzikantov.

Lídrom a hudobným riaditeľom Cohenovej sprievodnej skupiny je basgitarista Roscoe Beck, ktorý s Leonardom spolupracuje už 30 rokov a podpísal sa pod niekoľko jeho slávnych albumov. Svetoznámy výrobca gitár Fender Musical Instruments na jeho počesť uviedol dve basgitary s jeho menom a podpisom.

Za klávesmi sa na bratislavskom koncerte legendy hudobnej scény predstaví i nenápadný chlapík menom Neil Larsen. Okrem klavíra a príbuzných inštrumentov hrá aj na akordeón a dychových nástrojoch. Ako hosťujúci štúdiový hudobník sa podieľal na viac ako 150 albumoch, pričom má na svojom konte i nomináciu na Grammy.

Verným spolupútnikom Leonarda Cohena je aj okuliarnatý Bob Metzger. Hrá na šesť nástrojov, no na Leonardových koncertoch mu patria predovšetkým gitarové party. Ezotericko-exotickým zjavom je v sprievodnej kapele Javier Mas hrajúci na tradičné španielske nástroje bandurria a laúd, ktoré sú podobné citare a lutne.

Najnenápadnejším, no najhlučnejším členom formácie je určite Rafael Gayol zodpovedný za bicie a perkusie dopĺňaný excentrickým hudobníkom menom Dino Soldo, ktorý ma na starosti klávesy a klarinet. Na pódiu vyniká aj vďaka prepracovanému imidžu podľa vzoru slávneho komika Bustera Keatona. Pódiovú zostavu koncertov Leonarda Cohena dopĺňajú vokalistky Sharon Robinson v spoločnosti Webb Sisters.

Leonard Cohen vystúpi v bratislavskej Incheba Expo Aréne 28. augusta. Vstupenky sú k dispozícii v sieti Ticketportal v cenách od 35 do 90 €.

Informácie pre Hudba.sk poskytla Jana Mudríková z agentúry Vivien.

Súvisiaci interpreti: Leonard Cohen