Americká urban popová skupina Black Eyed Peas vydala svoj nový, v poradí už piaty štúdiový album s názvom 'The E.N.D'. Očakávaná nahrávka obsahujúca megahit 'Boom Boom Pow' (videoklip) nevychádza na všetkých trhoch súčasne, ako prví sa k oficiálnemu vydaniu dostali už v stredu 3. júna fanúšikovia v Japonsku.

V Austrálii a vo vybraných európskych krajinách (Nemecko, Švajčiarsko, Taliansko a Írsko) sa začal predávať v piatok 5. júna. U nás, ale i napríklad vo Veľkej Británii, si ho fanúšikovia môžu zadovážiť od pondelka 8. júna. V USA, kde sa očakáva, že album obsadí prvé miesto v rebríčku Billboard 200, sa na pultoch predajní objavil až dnes (9.6.).

Novinka kapely, ktorú tvoria will.i.am, Apl.de.ap, Taboo a Fergie, obsahuje v štandardnom balení dovedna 15 skladieb. Deluxe edition je tvorený aj bonusovým diskom, kde fanúšikovia nájdu desať raritných piesní. V rádiách bude nahrávku produkovanú pestrou paletou hudobníkov (will.i.am, apl.de.ap, David Guetta, Keith Harris, Printz Board, Bucky Jonson, DJ Replay) po aktuálnom hite 'Boom Boom Pow' reprezentovať od 16. júna druhý singel 'I Gotta Feeling'.

Nové, ale i staršie skladby, predstaví skupina Black Eyed Peas na pripravovanom The Energy Never Dies Tour. Ešte predtým, v prvej polovici júla, môžu kapelu vidieť jej priaznivci v Európe - v Nórsku na Quart Live 2009 (2. júla), v Holandsku na udeľovaní cien stanice The Music Factory (4. júla), v Belgicku na festivale Rock Werchter 2009 (5. júla) alebo na slávnom Montreux Jazz Festival 2009 vo Švajčiarsku (6. júla).

Európske miniturné predchádzajúce regulárnemu turné zakončia Black Eyed Peas 11. júla na portugalskom podujatí Optimus Alive 2009.

--
Zdroj: SITA
Foto: Myspace.com/blackeyedpeas

Súvisiaci interpreti: Black Eyed Peas