Kalifornská rocková kapela Linkin Park predstavila videoklip k singlu 'New Divide', ktorý sa nachádza na soundtracku k filmu Transformers: Pomsta porazených (2009). Vo videu režírovanom členom skupiny DJ Hahnom sa striedajú zábery z filmu so zábermi zobrazujúcimi samotnú kapelu. Videoklip je teda dobre načasovanou reklamou na snímku, ktorá sa do amerických kín dostane už o pár dní, konkrétne 24. júna.

Okrem novinky od Linkin Park sa na jednom z najočakávanejších filmových soundtrackov sezóny objavia aj skladby od kapiel ako Green Day (song '21 Guns' z aktuálneho albumu), Nickelback, The Fray, Taking Back Sunday, Cheap Trick a ďalších.

Soundtrack 'Transformers: Revenge of the Fallen' vyjde deň pred uvedením filmu, teda 23. júna.


Linkin Park - 'New Divide'

Skupina Linkin Park, ktorá patrí medzi najúspešnejšie nu-metalové kapely, je podľa slov rapera, skladateľa a klávesáka Mikea Shinodu približne v polovici nahrávania nasledovníka nahrávky 'Minutes To Midnight' (2007). V poradí štvrté štúdiové CD by malo vyjsť začiatkom roka 2010.

Fanúšikov kapely však ešte v tomto roku poteší spevák Chester Bennington, ktorý by mal na jeseň vydať svoj sólový počin s názvom 'Out Of Ashes'. Debutové CD 33-ročného speváka vznikalo šesť rokov. Výsledné dielo by malo byť pre Linkin Park typickou zmesou rocku a elektroniky.

--
Zdroj: SITA, Forza
Video: Myspace.com/linkinpark

Súvisiaci interpreti: Linkin Park