Malawijský najvyšší súd dnes povolil americkej popovej ikone Madonne adopciu druhého afrického dieťaťa. Sudca Lovemore Munro uviedol, že hviezda je dostatočne finančne zabezpečená a dokáže sa postarať o Chifundo 'Mercy' James. "Týmto adopciu povoľujeme," povedal.

Žiadosť zamietol malawijský súd dvakrát. Speváčka sa proti rozhodnutiu v máji odvolala. Prvé pokusy o osvojenie dievčatka boli neúspešné, pretože Madonna nespĺňa zákonnú podmienku - pobyt v štáte aspoň 18 mesiacov. Toto pravidlo súd obišiel v roku 2006, keď si hviezda mohla zobrať sirotu Davida Bandu do Londýna ešte pred ukončením adopcie v roku 2008.

Súd, tak ako v minulosti, vyjadril obavy, že ak by osvojenie povolil, mohol by takýto postup v budúcnosti viesť k obchodovaniu s deťmi. Kráľovná popu v súčasnosti vychováva dvanásťročnú dcéru Lourdes, osemročného Rocca a trojročného malawijského chlapca Davida Bandu, ktorý prišiel na svet v septembri 2005, no už týždeň po narodení jeho matka zomrela na AIDS.

Madonna získala v októbri 2006 jeho dočasné opatrovníctvo. Po 18 mesiacoch od začiatku procesu chlapcovho osvojenia odporučil jeho plnú adopciu sociálny pracovník, ktorý navštívil hviezdu v jej londýnskom dome. Koncom mája minulého roka tak súd v Malawi Madonne adopciu chlapčeka povolil. David Banda žil v tom istom sirotinci ako Chifundo 'Mercy' James. Dievčatko doň umiestnili po tom, čo jej 18-ročná matka zomrela krátko po jej narodení.

--
Zdroj: SITA

Súvisiaci interpreti: Madonna