Škótska speváčka Susan Boyle nakoniec predsa spievala na pondelkovom koncerte finalistov populárnej televíznej talentovej súťaže Britain's Got Talent. Publiku v škótskom Glasgowe zaspievala pieseň, s ktorou sa preslávila - 'I Dreamed A Dream' z muzikálu Bedári. Rozptýlila tak obavy, že sa pre zdravotné problémy nezúčastni ani tohto vystúpenia.

Po prvý raz sa objavili v nedeľu 31. mája po finále talentovej súťaže, kde prekvapivo nezvíťazila. Pre vyčerpanie a záchvat úzkosti ju museli na niekoľko dní hospitalizovať.

Vychádzajúca spevácka hviezda potom po prvý raz vystúpila až v piatok 12. júna v Birminghame na turné Britain's Got Talent. Na koncert, ktorý sa konal 14. júna v Manchestri, však neprišla pre vyčerpanie.

Štyridsaťosemročná Škótka sa preslávila po tom, ako sa video z jej účinkovania v televíznej šou zaradilo na webovej stránke YouTube medzi najobľúbenejšie. V najbližších týždňoch sa očakáva, že porotca súťaže Simon Cowell a jeho hudobné vydavateľstvo podpíšu s Boyle zmluvu na album. Objavili sa dokonca aj informácie o tom, že v Hollywoode nakrútia film podľa jej životného príbehu.

Susan Boyle, najmladšia z deviatich detí, vyrástla v škótskom Blackburne - zhruba 32 kilometrov západne od Edinburghu. Ako dieťa mala ťažkosti s učením a bola terčom posmechu ostatných detí. Ako dospelá si ťažko hľadala prácu, no pravidelne vystupovala v miestnom karaoke a spievala v kostolnom zbore. V rozhovore pre Associated Press v apríli povedala, že k prihláseniu do súťaže ju inšpirovala smrť matky. "Chcela som jej ukázať, že so svojím životom dokážem niečo urobiť," vysvetlila Boyle.

--
Zdroj: SITA

Súvisiaci interpreti: Susan Boyle