Najvyšší súd v Kalifornii v stredu zamietol žiadosť o odklad predbežného vypočúvania v prípade napadnutia a vyhrážania sa amerického R&B speváka Chrisa Browna jeho priateľke, speváčke Rihanne. Obhajca Mark Geragos chcel posunúť vypočúvanie dovtedy, kým súd nerozhodne o jeho žiadosti nahliadnuť do policajných spisov, aby mohol prešetriť únik fotografie zbitej Rihanny na internet. Súd už predtým podobnú žiadosť zamietol.

Najvyšší súd v Kalifornii v stredu zamietol žiadosť o odklad predbežného vypočúvania v prípade napadnutia a vyhrážania sa amerického R&B speváka Chrisa Browna jeho priateľke, speváčke Rihanne.

Obhajca Mark Geragos chcel posunúť vypočúvanie dovtedy, kým súd nerozhodne o jeho žiadosti nahliadnuť do policajných spisov, aby mohol prešetriť únik fotografie zbitej Rihanny na internet. Súd už predtým podobnú žiadosť zamietol.

Predbežné vypočúvanie sa bude konať v pondelok 22. júna. Sudkyňa Patricia Schnegg rozhodne, či má k dispozícii dosť dôkazov na súd s Brownom.

Na predbežné vypočúvanie predvolali aj Rihannu. Speváčka podstúpi krížový výsluch, jej svedectvo by malo byť kľúčovým bodom vyšetrovania údajného útoku. "Bude tam a na všetko odpovie pravdivo," potvrdil pre magazín People jej advokát Donald Etra. Dvadsaťročný Brown pred súdom vyhlásil, že je nevinný.

Chris Brown údajne zaútočil na Rihannu vo svojom aute 8. februára v Los Angeles. Obvinili ho z napadnutia a vyhrážania sa, za čo mu hrozia štyri roky a osem mesiacov za mrežami. Dôvodom napadnutia bola vraj esemeska v spevákovom mobile od neznámej ženy, ktorú si Rihanna prečítala. Brown jej následne buchol hlavu o okno auta a začal ju opakovane udierať.

Fotografia jej zbitej tváre sa objavila na internete niekoľko dní po incidente. Právnik Mark Geragos sa domnieva, že niekto z losangeleskej polície snímku predal. Podľa neho bolo cieľom jej zverejnenia "mať zisk, ohovárať pána Browna a poštvať porotu," vyhlásil v máji, keď požiadal o prešetrenie úniku. Myslí si, že ak sa v policajných spisoch nájdu dôkazy o zneužití úradnej moci, mohlo by to viesť k zrušeniu obvinení proti jeho klientovi.

--
Zdroj: SITA

Súvisiaci interpreti: Chris Brown, Rihanna