Porotca speváckej súťaže Britain's Got Talent Simon Cowell priznal, že pri zaobchádzaní so Susan Boyle urobili chyby. Pre denník Daily Mail Cowell uviedol, že "je jasné, že sme situáciu so Susan nezvládli tak, ako by sme mohli".

Štyridsaťosemročnú speváčku po finálovej televíznej šou v Londýne hospitalizovali pre vyčerpanosť. Odvtedy vynechala aj viaceré koncerty turné Britain's Got Talent.

Podľa organizátorov si mala Boyle v sobotu odpočinúť, vynechať matiné a večerný koncert v Nottinghame, ale v pondelok sa znovu postaviť na pódium vo Wembley Arene.

Simon Cowell skonštatoval, že nie je v šoubiznise, aby rozčuľoval "milé dámy" ako je Susan Boyle, ktorá sa stala obrovskou senzáciou po tom, ako v súťaži zaspievala 'I Dreamed A Dream' z muzikálu Bedári. "Určite som si nepomyslel: 'Prichádza fenomén, ktorý sa stane najslávnejšou ženou na svete, ktovie, či to dokáže psychicky zvládnuť'," skonštatoval Cowell s tým, že sa mu zdala trošku excentrická.

"O niekoľko týždňov neskôr, po tom, ako sa Susan stala celosvetovou senzáciou, sme boli spolu prostredníctvom satelitného vysielania v Oprah show," doplnil. Keď mu neskôr začali volať ľudia z produkčného tímu, bolo podľa jeho slov jasné, že Susan prežíva niečo, s čím sa "len ťažko vyrovnáva". Ona ho však uisťovala, že je všetko v poriadku.

Aká veľmi je skľúčená, si vraj všimol okamžite po tom, ako za víťazov Britain's Got Talent vyhlásili tanečnú skupinu Diversity. "Pozrel som sa na ňu a napadlo mi: 'Kriste, ona nevie, ako zvládnuť to, že nevyhrala'," prezradil. Neskôr však Boyle povedala, že je v poriadku a bez problémov absolvuje britské turné, no koncerty v Manchestri, Liverpoole, Cardiffe a Nottinghame vynechala. Minulý týždeň sa preto Cowell jej príbuzných pýtal, či podľa nich urobili správne, keď ju nechali pokračovať v súťaži, keď už bolo jasné, aké stresujúce je to pre ňu, a oni "jednohlasne potvrdili, že sme urobili dobre".

Informácie zverejnil spravodajský portál news.bbc.co.uk.

--
Zdroj: SITA
Foto: Susan-boyle.co.uk

Súvisiaci interpreti: Susan Boyle