Basgitarista a spevák skupiny Hex Tomáš "Yxo" Dohňanský nestihne toto leto súkromne navštíviť žiaden z vytipovaných festivalov. Členovia kapely sú od mája pracovne vyťažení, okrem vlastných festivalových vystúpení zároveň nahrávajú ďalší štúdiový album.

"Veľmi som sa chcel ísť pozrieť na Faith No More, ktorí vystupovali na festivale Nova Rocku v Rakúsku. Zaujal ma tiež maďarský Sziget alebo britský Glastonbury Festival. Bohužiaľ to toto leto opäť nevyjde," povedal v rozhovore pre agentúru SITA hudobník. "Veľmi sa však teším na Pohodu v Trenčíne, hlavne na zoskupenie The Ting Tings a tiež si pripomeniem kapelu Travis," dodal Yxo.

Skupina Hex je momentálne uprostred príprav na svoj ôsmy štúdiový album. "Máme už nahraté štyri veci, od budúceho týždňa nahrávame ďalej. Na albume by malo byť dokopy desať až dvanásť skladieb," povedal Yxo. Chlapci majú tiež predstavu, s kým by chceli spolupracovať, zatiaľ si však všetko robia sami. CD, ktoré ešte nemá oficiálny názov, by malo vyjsť na jeseň tohto roku.

Zdroj: SITA
Foto: Magdaléna Vinterová - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Hex