Prvý kasting pripravovaného megaprojektu Česko Slovenská SuperStar organizátorov prekvapil množstvom zúčastnených záujemcov. Na brnianske Výstavisko prišlo v sobotu 20. júna vyskúšať šťastie viac ako 3 000 mladých ľudí a medzi čakajúcimi nechýbali ani známe tvare z predošlých ročníkov.

Talenty túžiace po titule neodradilo ani skoré vstávanie, keďže výber sa začal už o 6. hodine ráno, ani neprestávajúci dážď.

O dobrú náladu sa okrem samotných účastníkov postarala hviezdna moderátorská dvojica Adela Banášová, ktorá uvádzala všetky tri slovenské SuperStar a jej český kolega Leoš Mareš.

Prvá Česko Slovenská SuperStar priniesla zmenu nielen na moderátorských postoch, ale taktiež nové zloženie poroty. Tá však na prvom výberovom kole nebola kompletná. Frontman kapely Žlutý pes, porotca dvoch ročníkov Česko hledá SuperStar Ondřej Hejma si musel plniť pracovné povinnosti. Tak zvyšná porotcovská trojica v zložení Marta Jandová (líderka nemeckej kapely Die Happy ), Dara Rolins a Pavol Habera absolvovala časť brnianskeho kastingu bez neho. Hejmu si v Brne vyzdvihol netradične lietadlom jeho kolega, exporotca SuperStar, skladateľ, producent a pilot Ondřej Soukup.

Kastingy súťaže pokračujú ďalším kolom v stredu 24. júna v Bratislave (Incheba), v nedeľu 28. júna v Prahe (Corinthia Hotel Prague) a končia 7. júla v Košiciach (Hotel Double Tree by Hiton). Diváci dlho očakávanú šou uvidia súbežne na obrazovkách TV Markíza a TV Nova už po letných prázdninách. Definitívneho víťaza spoznáme 20. decembra.

Česko Slovenská SuperStar je historicky prvá súťaž tohto typu realizovaná dvoma samostatnými krajinami. Zároveň je najväčším doteraz realizovaným spoločným projektom TV Markíza a TV Nova. Na víťaza čaká okrem titulu prvej Česko Slovenskej SuperStar aj exkluzívna nahrávacia zmluva a ročný televízny kontrakt na 100 000 eur.

Zdroj: SITA

Súvisiaci interpreti: Die Happy, Pavol Habera, Team, Žlutý Pes