Je pozoruhodné, že koncerty tak dvoch výnimočných zoskupení, akými sú EA a Longital, môžu nastať v jednom meste v tom istom čase. Je to pozoruhodné už len kvôli absolútnej (a nechcenej) podobnosti čisto náhodnej. Oba projekty pozostávajú zo zmiešaných - a navyše partnerských - dvojíc. A hrajú zaujímavú a dobrú hudbu. Poďme sa ale pozrieť, kde a kedy v Bratislave takmer synchrónne hrajú.

EA, ktorej kompilácia 'Best of Hudba.sk' (2008) dopomohla k mediálnej pozornosti i samostatnému debutovému albumu, vystupuje zajtra - 23. júla o 20.30 hod. - v Zichyho paláci.

Ako súčasť programu bratislavského Kultúrneho leta. Jeho súčasťou je aj kúsok od Ventúrskej ulice udejúci sa koncert v podaní Longital. Konkrétne na Františkánskom námestí v priestore zvanom Balík. V rovnakom čase...


Nuž, pre niektorých to bude ťažká voľba. Oba koncerty sa totiž vyznačujú aj tým, že sú bez vstupného. A to je možno dobrá správa aj z toho dôvodu, že prípadní priaznivci oboch projektov budú môcť medzi oboma koncertnými miestami pobehovať a snažiť sa zachytiť čo najviac zážitkov na oboch miestach.

Text: Peter Lehotský

Súvisiaci interpreti: EA, Longital