Oficiálne otvorenie letného hudobno-športového festivalu Summerbeach Rudava sa pre búrku, ktorá minulú noc spôsobila škody najmä v malackom okrese, posunie o hodinu. Horiacu pochodeň teda prinesú do rekreačného strediska v blízkosti obce Malé Leváre po týždňovej ceste priamo z Gerlachu dnes o 16:00. Do športových súťaží sa tento rok zapojí zrejme vyše 1 500 športovcov, ktorí si sily zmerajú v plážovom volejbale, vodnom póle, plážovom futbale a paintballe.

Novinkou bude turnaj v stolnom futbale a plavecké súťažné disciplíny.

Na najstaršom festivalovom turnaji v plážovom volejbale, ktorý sa tento rok uskutoční pod názvom Dove Go Fresh Cup 2009 v troch kategóriách - ženy, muži, mix - sa zúčastní 288 družstiev. Pôjde tak o neoficiálne najväčší turnaj v strednej Európe. Družstvá budú hrať na deviatich pieskových ihriskách tri dni. O víťazovi sa rozhodne v nedeľu poobede, finálové zápasy bude v priamom prenose vysielať internetová televízia Huste.tv. Cez internet bude možné sledovať aj finále turnaja vo vodnom póle, živé prenosy z hlavného pódia a rozhovory s účinkujúcimi.

Súčasťou hudobnej zóny budú štyri scény, na ktorých sa predstaví približne stovka účinkujúcich. Český hudobník David Koller na Rudave vystúpi so speváčkou Lenkou Dusilovou a sláčikovým mini orchestrom, vystúpia aj speváčka Katarína Knechtová, kapely IMT Smile, Hex, Polemic či Nocadeň.

Spoza rieky Moravy pricestuje tiež populárna skupina Kryštof na čele s Richardom Krajčom. Na ďalších scénach budú návštevníkov zabávať dídžeji.

Organizátori pripravili aj tradičné bláznivé súťaže ako Pretiahni ma na Rudave v preťahovaní lanom, Pľuvanie čerešňovou kôstkou, Toi Toi Bobrík Cup - súťaž v pití piva bez použitia toalety a ďalšie. Počas celého festivalu budú vo Fun zóne premietať filmy a sobotné poobedie bude patriť aj diskusiám.

Areál festivalu Summerbeach Rudava je ohraničený z jednej strany štrkovým jazerom a z druhej borovicovým lesom. Pre návštevníkov sú pripravené stanové mestečká, kyvadlová doprava zo železničnej stanice Veľké Leváre a parkovisko pre približne 3 000 áut. Na festivale nebudú chýbať mobilné toalety a sprchy.

Zdroj: SITA
Foto: Igor Daniš - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Hex, IMT Smile, Katarína Knechtová, Kryštof, Lenka Dusilová